Är det ens möjligt?
Kan man bygga in en diskmaskin i existerande gammalt kök?

Vi har ett kök från 40-talet som i övrigt är mycket välbyggt och praktiskt så en helrenovering är fullständigt onödigt.
Diskmaskin är däremot något som vore grymt att ha, så planen är att renovera lite ytligt och samtidigt installera diskmaskin.

Det finns ingen oanvänd yta för någondiskmaskin idag, så det skulle vara att slita ut ett av de nedre skåpen och installera en diskmaskin.
Frågan är om det är möjligt och i så fall om det är finansiellt försvarbart.
 
Visst är det möjligt, det sagt utan att ha sett ert kök. I min värld, där vem som ska diska och klippa gräset är de ständiga diskussionsämnena, är både diskmaskin och åkgräsklippare finansiellt försvarbart.

I vårt kök från 30-talet har en diskmaskin klämts in under vasken. Men från sidan eftersom skåpet vetter mot en dörröppning. Öppnar man dörrarna under vasken så tittar man rakt in i sidan på diskmaskinen. Opraktiskt eftersom man inte kommer in i köket när luckan står öppen, men helt klart en fantastisk uppfinning. Nu ska ju vårt kök ut så jag behöver inte fundera på sådant som att bevara mm. Men du bör kunna få in en maskin med lite fantasi och trix.
 
Vi har ett 50-tals kök där både diskmaskin och större kyl har klämts in med lite våld och finurlighet. Diskmaskinen sitter i ett utrymme där det tidigare satt en lådhurts, läget är inte idealiskt ur ergonomi synpunkt, men den sitter väldigt lägligt till vad gäller vatten och avlopp. Det som är bra med de här köken från 40-50 talen är att de är väldigt gedigna i konstruktionen och tål en hel del modifiering utan att rasa samman, samtidigt som man kan skarva och bygga till på ett sätt som spånskiva och annan fiberboard som används i moderna kök inte alls tål.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.