Hej alla! (hoppas detta hamnade i rätt underkategori)

Vi funderar på att bygga ett litet förråd uppe på vår kallvinda, huset är ett nyare enplanshus (lösvirkeshus) och det finns en lucka in till kallvindan på en av gavelspetsarna. Planen är att bygga en liten golvyta innanför luckan, och sen en innevägg med en lucka till själva förrådet. Dels för att underlätta att få in/ut kartonger o prylar via en stega och dels för att behålla möjligheten till att komma in på den "inspektionsgång" som viker av direkt till vänster och sen vidare i husets längdriktning.

Det här lilla utrymmet tänkte vi isolera och vintertid hålla frostfritt/runt 10 grader kanske. Borde också innebära att det inte blir så förtvivlat varmt inne i förrådet sommartid (det blir rätt varmt där uppe under plåttaket). Kanske att man får sätta en termostatstyrd kanalfläkt där uppe för att motverka väl så höga temperaturer - men det ger sig, enkelt att installera i efterhand om det skulle visa sig bli väl så varmt...

Så vitt jag förstår bör man ha en luftspalt mellan den lösullsisolering som ligger där uppe och det här förrådets isolering - med andra ord bör man fästa någon form av bjälkar på takstolarna där golvet sen ska ligga på?

Vad tror ni sen man kan ha som isolering under golvskivorna i förrådet - frigolit kanske? Borde vara enkelt att montera i alla fall...

Och sen kanske mineralullsmattor i väggar o tak, men frågan är vilken tjocklek...?

Som sagt, ska ha en eller kanske två mindre oljefyllda elradiatorer där uppe - resten av huset har vattenburen golvvärme men det känns inte motiverat att dra dit upp för detta... Här kommer en bild av utrymmet ifråga tagen från den där luckan på gavelspetsen ("lådan" man ser ca 5 meter in är ena vardagsrummet som har 4,5 meters innertakhöjd):

kallvinda.jpg

Vad tror ni om det här projektet, och har ni några tips?

Cheerio!
/Rikard "som behöver meeer förrådsutrymme" :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.