Har någon tips på hur man kan bygga flyttbar innervägg som inte skadar golvet genom att skruva?
Har sätt detta men skulle vilja komma undan billigare genom att bygga något liknande själv.
Tips, idéer ?
 
Hur ser de ut de du har sett? Vad är kraven? Ska det vara en gipsad vägg eller räcker det med ett skynke?
 
Du kan göra en "riktig" vägg, reglar och gips. Lägg bottenregeln löst på golvet, och "kläm" fast takregeln genom att ha lite väl långa reglar emellan. Sedan är det bara att gipsa och fixa. Ett par skruv upp i taket genom takreglen skadar inte och de skruvhålen är lätta att fylla med lite latexfog den dagen du river väggen.
 
Jag på något vis måsta man stämpa/kila fast vägen. Tror det är svårt om man ska ha en dörr i den också.
 
Tack för era svar.
 
Har tidigare bott i hus från miljonprogrammet. Där var alla innerväggar lösa moduler som man kunde flytta för att ändra planlösning. Det fanns de som var 60 cm och andra var 120 cm. Fanns naturligtvis med hål för dörrar osv. Lägenheten hade lineoleummatta på golven och sedan var elementen ställt på golvet och fastskruvade med en spetsig skruv mot taket. Golv o tak var betongbjälklag. Elen var ansluten i överkanten av väggelementen. En nackdel med dessa element var att det liksom blev skarvar mellan dem som var svåra att spackla. Gick rätt bra om man använde glasfiberremsa dock.

Elementen bestod av reglar med gipsskivor på båda sidor. Elementen var något lägre än takhöjden så att man kunde spänna fast den med skruvar mot taket och sedan täcktes mellanrummet med en list.

Om du kan göra något liknande beror på vad du har för väggar o golv. Elanslutning går också att lösa, antingen inbyggd eller utanpåliggande.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.