Ska bygga ett hus i Tanzania till mig själv o familjen.

Har viss erfarenhet men tänkte prova nått nytt. Förutsättningarna är att tempen här varierar mellan -2 några få nätter, till ca 35 c några få dagar i november. oftast är vädret som en svensk sommar. Regnar en del nov till april men marken är stabil.

Vi tänkte bygga med handslaget bränt tegel i väggarna och lera som murbruk, sedan en förstärkt cementbjälke ovanpå för att fästa tak och kunna ha stora fönster ännda upp till bjälken. Murgrunden i sten ca 45 cm bred och singel under stenen. Under grund plattan lägga asfaltspapp och sand ovanpå denna o sedan ett tegel golv med lera som murbruk och efterbehandla det med varm linolja. Taket blir trä reglar och tegel.

Sen ska vi putsa väggen invändigt med gipsbruk, utvändigt tänkte vi sätta fast platta stenskärvor/stenar så huset kommer se ut som det är helt gjort i sten. Vi ska ha minst en öppen spis som kommer hämta luft utifrån värmas upp i spisen och spridas ut i huset med en fläkt i röret.

Stenen tänkte vi fästa med cement bruk så det blir en synnerligen hår fasad men mer "mjuk" vägg o puts på insidan, Kan det vara problem att bygga pa detta vis. Tips ideer mottages tacksamt, bilder kommer
 
  • 20150206_184103.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
ironpower
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.