Vi ska bygga ett enkelt trädäck, först hade vi tänkt göra det utanför vardagsrummet där det finns altandörr, men för att få så många soltimmar som möjligt blir det bäst att bygga bredvid bron till huset.

Tyvärr som ni ser går bron ut en bit över gräsmattan.
Och gör jag trädäcket lika brett som är kvar av huset, och lika djupt som bron är blir det för litet.

Hur löser man det här bygget på snyggaste sätt? :)

bild (2).jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
bild2.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag skulle nog byggt däcket "lika brett som är kvar av huset" och sen såpass djupt att ni kan bygga en trappa lik den befintliga och som möter den befintliga "hörn mot hörn" vid nedersta steget. Bör ju om mitt ögonmått inte fullständigt sviker mig ge ett djup på cirkus 3 meter (vilket såklart kan ökas). I hörnet mellan trapporna kan ni antingen fortsätta med trappstegen så det blir en vinkeltrappa eller ställa någon lämplig buske/fontän/staty/trädgårdstomte eller något annat kul. Sen hade jag tagit bort farstukvistens staketspjälor mot däcket såklart och hade jag varit på humör kanske fortsatt med likadant staket runtom hela däcket fast det hade nog blivit rätt dominerande....?
Då har ni ett däck på runt 10 kvm med enkel åtkomst från farstukvisten och från gången framför. Kanske även en trappa mot gräsmattan vid husknuten?
Vill man sen vara sån kan man ju fortsätta med däcket runt hörnet för att fortsätta längs långsidan av huset och vardagsrumsdörren (som jag gissar sitter på den väggen?) men då är det ju inget "enkelt" däck längre. Tanke för framtiden dock...?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.