Hej!
Vi har ett souterränghus med branta grässlänter där vi vill bygga en trapp. Ett sätt att bygga är att guta ett steg i taget på plats, dvs att bygga en form i måtten 80 bredd*15 tjock *35 djup (cm). Varje steg har vi tänkt att armera med ett antal järn som vi lägger på distanser, längsmed innan vi fyller formen. Det bakersta armeringsjärnet har vi dessutom tänkt ska gå upp genom betongen och bilda en båge som nästa steg ska fästa i ( ca 5 cm ovan betongen) och 5 cm från bak-kant.
Hoppas att det går att förstå hur vi tänkt. Anledningen till att vi tänkt på detta sätt är att vi tror att det blir väldigt tungt att släpa betongsteg upp i slänten, det borde vara lättare att guta ett i taget på plats. Hur verkar idén?

Mvh/
Sven
 
  • trapp.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jämfört med att gjuta ett trappsteg i taget med allt vad det innebär i formbygge och formrivning, väntan på bränning, köra en rullebör med bruk uppför en slänt, etc, etc, så tycker inte jag att släpa upp färdiga trappsteg i slänten verkar så jobbigt... Man kan ju hyra/låna/köpa en enkel vinsch för att underlätta jobbet. Eller ett par block och lite rep...

Annars verkar väl idén vara god! :)

/Kalle
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.