Är det någon som vill ge sig på en kvalificerad gissning om vad ett burspråk skulle kosta att låta byggfirma utföra. Det är ett trähus från - 80 talet. Burspråket skall ha ett fönster 10 * 16 och 2 st 5 * 16 i 45 graders vinkel.

Vi står nämligen i valet och kvalet vad vi skall fråga pris på nu när vi ska gå ut med förfrågningsunderlag till vår utbyggnad. En utbyggnad om ca 12 kvm skall uppföras samt flyttning av en innervägg.
I samband med detta skall vårt sovrum byggas om. (flyttningen av väggen). För att ge lite mer rymd åt rummet funderade vi på ett burspråk. Sovrummet ligger åt norrsidan så det är ganska mörkt. Tänkte att burspråket kan släppa in lite mer ljus?

Ett annat alternativ är att istället sätta vanliga fönster. 1 st 9 * 16 och 1 st altandörr 9 * 21/16.

Alltså vad tror ni snickare skulle ha för att utföra 1 av de bägge alternativen?

Uppskatta gärna vad ni tror hela kalaset kan kosta?
 
Alternativ 2 kostar omkring hälften av alternativ 1 och blir sannolikt mycket bättre.

Kontakten mellan ute och inne blir många gånger bättre med fönsterdörr än det någonsin kan bli med burspråk.

Eftersom fönstret vetter mot norr får ni milt och behagligt dagsljus året om. Ingen strålningsvärme att stänga ute.
 
Varför inte en dubbel altandörr 18 * 21 med glas över hela ytan? Inte alls så exklusiv som den kan verka, och - som sagt - lätt som en plätt för proffsen att installera.
 
Välkommen till tvåtusen talet.
Burspråk ligger i mitt tycke inte rätt i tiden, tänk i nya banor. Misstänker att ditt hus har typiska spröjsade fönstster, känns så, tidsmässigt, och då med "falska" spröjs. Rymda upp rummet genom att ta bort spröjsen, och sätt in en draggardin över hela väggen. Ett stort möbelföretag från Småland säljer dessa till ett rimligt pris. På så sätt får du ett härligt ljusinsläpp, men ändå en markerad ramning av fönstret.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.