Häromdagen sopade jag äntligen undan gammal fuktig sand, lite jord och tog bort förmultnad trätrall + gamla kartonger (som underligt nog var snustorra) + lite annan bråte ur källaren under köket i vårt sommarhus på Gotland –– och nu luktar det! Inte mögel direkt men unket och rått av fukt, sand, jord . .
Har satt in avfuktare med fläkt men lukten är kvar, även i hallen en trappa upp. Tack och lov inte i resten av huset . .
Tar tacksamt emot tips på hur jag får bort lukten!

En fråga till -- kort efter att vi dränerat ytterväggarna till källaren för mer än 25 år sedan blev det stora svarta mögelfläckar på de då nya gipsskivorna i källartaket . . i mitten av taket osannolikt nog. Vid blev så modstulna att vi inte orkade göra något åt eländet. Under de cirka 25 år som gått sedan dess är mögelfläckarna kvar, men det har inte luktat illa (trots sand, lite trä och annan bråte i källaren) varken i källaren eller huset.

Men vad göra . .. låta de mögliga gipsskivorna sitta kvar? Vi har ju inte haft problem hittills . . . Riskerar vi att få problem om vi tar bort dem, det har vi ju inte haft hittills . .
 
25 år... hur dränerades det? Bort med möglet känns som en "no brainer". Om det inte är dränerat på rätt sätt... Dränera på rätt sätt. Tänk relativ fuktighet och kondenspunkt. PS: Gamla källare ska lukta frisk jordkällare....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.