Hej,

Vi undrar om någon kan tipsa oss om "billiga" 1,5 planshus med färdiginredd övervåning?? Vi vill bygga ett hus med 5 sovrum, eftersom vi planerar att få 3 barn :) och då vi vill ha ett arbetsrum.

Vi tycker att "Stora Mariannelund" från Smålandsvillan och "Bjarke" & "Mimer" från Älvsbyhus är perfekta förutom det faktum att övervåningen är oinredd. Vi vill ju ha det fixat på en gång, utan att blanda in externa byggfirmor och riskera att det blir krångel. :-/
Någon som vet om man kan lägga till en summa så att övervåningen blir inredd från början hos Smålandsvillan och Älvsbyhus? Vi har hört oss för hos A-hus och där finns den möjligheten på en liknande hustyp...

/ Elin & Daniel
 
Hej!

Jag rekomender Kvadraten från Eksjöhus, det finns med i deras "budgetkatalog". Det kan man få med inredd övervåning. Vi ska bygga detta hus.
 
DU kan betala älvsbyhus så inreder dom på en gång.
 
Satsa på Fiskarheden, kan fås nyckelfärdigt och bra pris.
 
Tror att färdig inredd vind hos Älvsbyhus ligger nånstans mellan 250.000 och 300.000 kr.
Ring en säljare de har säkert färdiga priser !

Lycka till !

 
Vi byggde Hjältevadshus med "snickarfärdig" övervåning, d.v.s vi tapetserade och la golv själva. Men även hos dem kan man få övervåning färdigfixad om man vill.

Hälsar Lina
 
Hej Lina!

Nyfiken. Hur stor är er övervåning och vad kostade det att få snickarfärdigt av Hjältevads? Ingick då badrum, vattendragning, vent. innertak och allt? Vad finns i väggarna (material o isoleringstyp).

Har själv valt annan huslev. men har en kompis som starkt funderar på att bygga Mårbacka.
 
Hej Snappen,

Vår övervåning är på 72,2 kvm. Som standard är övervåningen isolerad även om den är oinredd så det kostade inget extra. Det vi fick gjort var uppsättning av väggar (gips) enl. en planlösning vi valt. De drog alla rör för el och lan bakom väggarna. (hål för ventilation och eldosor) De drog alla rör för vatten till element och golvbrunn, handfat i badrum. Innertak sattes upp + vindslucka. Vad mer? Jo, de satte upp dörrkarmar. Spånplattor på golven. Gipsgolv i badrum. Tror det var allt och det gick lös på 150 000:- om jag inte minns fel (ca 1 år sen nu). Det som vi har gjort själva + med hjälp av hantverkare är att få el dragen i de befintliga rören. En rörmokare har satt upp element och monterat toa, handfat, o.d. Sen har vi själva tapetserat, lagt golv och spikat lister.

Hälsn. Lina - som inte är nån expert på förklaringar av ovanstående utan har mest tittat på när andra har jobbat. :)
 
Vårgårdahus Ekängen-serie är en "budgetvariant", vi har köpt ett Ekängen 3 (1,5 plan) och är nöjda med det. Finns både med och utan inredd övervåning.
 
Hej !

Vi har byggt ett kvadraten och det har 5 sovrum.
Det räknas som ett budget hus och ingår i Eksjös egnahem serie.
Vårat hus kostade ca: 1,8 att bygga men då är det mycke tillval från standard.
kolla in bilderna på länken så får ni lite mer att titta på.

Mvh Mattias
 
Mattias,(ungefär) vilka tillval gjorde ni?
Inredd övervåning?
Garage?
Gjorde ni något själv eller helt nyckelfärdigt?
 
-Link, har du några fle bilder? Gärna på övervåningen. Har oxså byggt en Kvadraten, håller nu på att inreda övervåningen.
Så lite insiration skadar aldrig.

 
Oj vad med felstavningar det blev ;D
 
Link
Kul att se att du är tillbaka på forumet. Väntar också på fler bilder.
 
JRG
Bygger du övervåningen som ritningen från Eksjöhus eller har du gjort på något annat vis. Ska bygga Kvadraten, huset kommer v 24. Ska också göra ö-vån själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.