Hej!
Märkte idag att vattentrycket fort försvann. Har borrad brunn och hydrofor i källaren. Hydroforen står nu på 0,8 bar, tillslaget ligger på 2,2.
Ska sägas att sambon och barnen har spenderat en hel del vatten idag, dels 3 duschar på rad, fyllt vatten till hästarna i hagen (ca 120 liter), lekt med vattenslangen bra länge, bl a. Allt detta under ett par timmar på eftermiddagen.

Har inte varit (sådant här) problem med trycket tidigare, endast att hydroforen haft för lite luft/för mycket vatten. Men då märkte man det under lång tid, nu försvann trycket tämligen snabbt, och dessutom ner till 0,8 bar, som sagt.

Vad kan det vara? Hur vet man om det är pumpen eller brunnen som är problemet? Eller kanske nåt annat t.o.m? Jag stängde iallafall av pumpen då jag misstänker att det inte är så bra att den går om det skulle vara så att brunnen är tom. Har nu varit avstängd i ca 3 timmar. Har aldrig gått tom på brunnen förut, för övrigt.

Tacksam för svar, mvh Mike
 
Var nere i källaren nyss, då stod hydroforen på 2 bar..? Satte på pumpen, och den fyllde till drygt 4 bar. Så allt gott, MEN vad har hänt när den tidigare visade 0,8 bar?? Får inte ihop det, är dessutom helt värdelös på vvs så inte så konstigt iofs..
 
bara sätta örat i borrhålet nästa gång så lär du höra vatten porla eller väsa, troligen porla iomd. att du har dålig tillrinning (under 100liter/timmen så porlar det)

Du kan ju även lysa ner om du har en bra lampa
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.