Vid två olika tillfällen har brandvarnaren gått igång utan anledning. Har inte något kök i närheten och brandvarnaren är på övervåningen. Köpte den i november på Jula och det var också då batteriet sattes in. Kan batteriet redan vara gammalt? Brandvarnaren är den på bilden. Vad beror det på att den går igång? image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
C
Det där är en optisk brandvarnare som funkar genom att mäta hur mycket ljus luften reflekterar, dvs den reagerar på luftens "disighet" och är känslig även för t.ex. ånga, kondens och dammpartiklar. Sitter den placerad i närheten av dörr, fönster eller badrum så kan det påverka.
 
  • Gilla
Christina Modim
  • Laddar…
Om batteriet är dåligt går inte brandvarnaren igång, då varningspiper den ETT pip varannan minut typ.

Får du in en millimeter eller annan liten insekt går den igång... Annars är det bara att slänga, köp ny från Nexa exvis.
 
Jag har en optisk brandvarnare som falsklarmade ett par gånger för några år sedan. Jag tog av höljet och blåste in i sensorn för att få bort eventuellt damm. Sedan dess har den inte falsklarmat igen. Gissningsvis en god portion tur i detta, men det är billigt att prova. Fungerar det inte är det förmodligen bäst att köpa en ny.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.