Vi ligger aningens för närma två grannar nu när vi ska bygga ut, bygglovet är godkänt och klart. Men som en punkt på bygglovet står det att vi ska lämna in en brandskyddsplan tillsammans med bygganmälan och att vi måste vidta särskilda åtgärder... Är rädd att detta kommer medföra att vi måste ha 3 st brandgodkända fönster, finns detta hos Elitfönster?

Och är det någon som vet vad det är för avstånd som kräver detta? Ena grannen hamnar vi väl ca 8,20 ifrån hans garage och den andra ca 8,7 meter från yttervägg... Någon som är insatt i sånt här?
 
Det bästa är att ställa frågan till Elite, ta dock reda på innan vad som ställs för krav
 
Hmm konstigt, saxxat ifrån BBR Avsnitt 5, 5:72 Utformning beroende på avstånd mellan byggnader

Byggnader som uppförs närmare gränsen mot en granntomt än 4,0 meter, ska ut- formas så att risken för brandspridning till byggnader på granntomten begränsas. Kravet gäller inte om avståndet till byggnader på granntomten ändå blir minst 8,0 meter.
Brandspridning ska försvåras genom att strålningsnivån på grannbyggnader blir låg vid brand och att flammorna från brinnande byggnader inte når grann- byggnader.
Brandskyddet får utgöras av brandtekniskt avskiljande konstruktioner, skyddsavstånd eller en kombination därav. För byggnader i tomtgräns ska brand- skyddet utgöras enbart av brandtekniskt avskiljande konstruktion.


Du är är ju förbi de avstånden?? en annan fråga, borde inte garageporten vara klassad?
 
Ola78
Elitfönster har brandklassade fönster, på mitt jobb vet jag i alla fall att vi satt såna i väggarna några enstaka gånger. Ring och kolla med en återförsäljare, dom bör kunna ge dig ett svar.
 
Vet nu att inga brandfönster kommer att behövas, däremot ska de angränsande väggarna byggas enligt EI60-klass...

@dextrocell// Garageporten klassad?
 
Brandklassad garageport alltså
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.