Hej!
Har idag fått in offerten för vårt planerade husbygge och tänkte fråga om priset verkar hyfsat. Vi avser bygga ett A hus av typ Lindö, 160 kvm enplanshus. I offerten ingår följande: grund (betongplatta) med normal (vad nu det innebär) markarbete samt go9lvärme och övrigt vvs arbete i, stomrest med ytterväggar helt klara samt inneväggar resta. Vi skall själva göra el varför vägarna bara kommer vara uppsatta på en sida och resterande material enbart medskickat. I priset ingår också luftvärmepump exl. installation, fönster, dörrar, innerdörrar, lister, parkettgolv. Ja det var nog ungefär det. resten avs er vi färidställa själva. Priset är nu 1,8 milj. Låter det rimligt?? Det var lite över vad vi räknat med varför vi ska begära in offerten och se över den samt se över vilka ytterliggare bitar vi kan göra själva för att spara in. Någon som har tips om hur man kan spara in, ex. vad man kan göra själva?? Har hyfsad kunskap, en del kontakter men framförallt tid...
Tackisam för svar!
 
Hur är det med kök (vitvaror, skåp, luckor), badrum (inredning, kakel och klinker), ventilation, vvs?
Där finns nog ungefär hälften av byggkostnaden.

Om det du beskriver är ett "stomrest" hus låter det lite mycket ja.
 
Vi byggde 1-plans 160 m2 samt integrerat garage 24 m2. Lösvirke, köpte varje timme, körde rörligt. Slutade på 2,1 mille och då var det bara att flytta in. I det ingår dyrt kök etc, gjuten altan på 26 m2, vi sparade inte på något. Håller inte med att ventilation och vvs skulle vara särskilt dyrt. Ventilationen kostade14000 samt en dag för snickaren att installera. VVS är 1 veckas jobb totalt ca 19000 spänn, avrundningsfel i sammanhanget.
 
Det som ej ingår är följande: vitvaror, kökinredning, badrumsinredning + material för att göra badrum. VVS i platta men ej inomhus i övrigt. Ej el (då vi ska göra detta själva). Hmm... nämen det är nog ungefär det som ej ingår enligt offerten. Tycker ni fortfarande det låter mycket. Ja just det värmepump är inklusive också, dsock ej installationen av denna. Tacksam för fler svar!
 
Det där med normal grundläggning, innebär att det inte skall sprängas eller att det finns stora träd, rötter m m som kan försvåra en grundläggning. Man utgår nog ifrån att marken består av sand eller jord. I entreprenaden ingår viss del fyllningsmaterial, och detta räcker inte vid normal grundläggning. Till detta kommer husets slutliga höjd= sockelhöjden. Ni måste vara noga med att fråga och anteckna vad som ingår i grundläggningen= huset slutliga höjdplacering. Blir oftast bråk om extra grusfyllnad i denna del av bygget.
 
Skall ju också tilläggas att det alltså inte är med a-hus vi avser bygga enligt denna offert utan med en firma som bygger lösvirke. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.