Trött på lgh!

skall börja titta på nytt och som nybörjare här inne så tänkte jag ta chansen att skapa en ny och egen tråd istället för att läsa runt och bli förvirrad :D

tips och erfarenheter mottages gladeligen

Ser fram emot er hjälp!

HP
 
kompis!bestäm dig för vilken hustyp du vill ha sedan vilken entrepenad form sen kan du välja och vraka bland dom alla förslag som kommer att ramla in.
kolla även på villavisningar fårn så många som du kan.
 
Kan rekommendera OnsalaVillan. Finns några trådar om dem. Använd sökfunktionen.
 
Vi tror att vi vill ha 1-planshus kanske 1,5 och entreprenadformer har vi inte jättekoll på. vilka fördelar o nackdelar det innebär me de olika formerna!?
 
Skillnaden mellan entreprenadformerna är vilka ni skriver kontrakt med.

Totalentreprenad - du har ett kontrakt för byggsats och färdigställande. Går något fel är det en entreprenör du vänder dig till för åtgärd.

Generalentreprenad - du har ett kontrakt för byggsatsen och ett kontrakt för färdigställande.

Delad entreprenad - du har ett kontrakt för byggsatsen och ett kontrakt för varje entreprenör som deltar i färdigställandet (ett med grundläggaren, ett med snickarna, ett med VVS-entreprenören, ett med ventilationsentreprenören, ett med elektrikern o.s.v.). Här kan det uppstå problem att entreprenörerna skyller på varandra om problem uppstår (t.ex. förseningar). Man kan samordna entreprenörerna själv eller avtala med någon av dem (oftast snickarna) att de skall ta hand om samordningen.

I det stora hela.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.