Är det någon som provat båda? Är GTS 10:an värd nästan dubbel så många pengar? När man klämmer och känner så verkar båda väldigt stabila. Tekniskt är ju skillnaden inte så stor. Tyvärr så får man ju inte provköra på butiken.
 
Jag har GTS 10, men har aldrig sett en PTS 10 i verkligheten, men en snabb koll på bosch.se visar att det nästan inte finns några delar som är lika. På GTS:en är t.ex. klingskyddet i plexiglas och på högra sidan är det en plåt som faller ner efter träbiten. Det utdragbara bordet på GTS:en finns inte heller på PTS:en vad jag kan se. Man kan dra ut bordet åt höger ganska mycket, kan det vara 40cm? Det är ovärderligt när man ska kapa skivor. Anhållet är inte heller samma ser det ut som. Det är förstås svårt att svara på om det är värt det i pengar. Jag vet att jag är väldigt nöjd med GTS:en.

Gissningsvis är väl skillnaden ungefär samma som mellan andra gröna och blå Boschprodukter. De gröna är ok och prisvärda, men inte alls i samma klass som de blå.

Finns det ingen som har kört båda?
 
Synd att det inte verkar finnas någon som kört båda, men jag vill gärna få erfarenheter från ni som har en PTS, för om den finns ju inte så många synpunkter. Om GTS finns ju mycket positivt skrivet, så att det är en bra maskin behöver man väl knappast tvivla på.
 
Jag har en PTS 10 och använder den för hobbybruk map finsnickeri. Till det är den alldeles utmärkt. Klyvanhåller är stabilt och kan ställas in med ca 0.5 mm noggrannhet. Det har skala och låsning i bägge ändar så det är lite meckigt med injusteringen,men rätt blir det. Justerbordet är mycket användbart om än lite litet. Obs att GTS saknar detta så vitt jag kan se på bilder mm. Sågen är dock liten och är definitivt inget att dela upp stora skivor med. Jag skulle inte heller ha den till t.ex ett husbygge. Till det är den för liten och klen.

MVh den Händige
 
Nej, något jag skulle kalla för justerbord har jag inte sett till, men jag har hört folk kalla kapanhållet för justerbord, men det är väl inte det du menar?

Boschs hemsida är rätt värdelös för att jämföra de här produkterna. Bordet på GTS:en är 641x737 mm, men jag hittar ingen spec på bordet till PTS:en, så det är ju svårt att jämföra det. Motorerna är olika: GTS 1800w, PTS 1400w. Vikten är olika. PTS 23,5 kg, GTS 34 kg. En fördel till PTS vid flyttning, men vad gäller annat en fördel till GTS.

Jag har GTS:en till husbygge och det fungerar väldigt bra, men pga bordets (korta) längd behöver man ju vara två man för att klyva längre plank och bräder, men det är inte specifikt för dessa maskiner. Nackdelen vid grövre virke, och framförallt begagnat är att ett aluminiumbord är lättrepat, vilket jag märkte i somras... Det är ingen grovklyv helt enkelt.

Har du fått någon hjälp i valet?
 
Aha,
jag kollade precis på videon till PTS:en på bosch.se, och fattade vad du menar med justerbord! Nej, något sånt finns det inte på GTS:en. Det såg bra ut. På GTS:en sitter bordsförlängningen av bordet fast i linjalen, så det går nog inte med det?

Om man inte sett filmerna till respektive maskin kan jag rekommendera det!
 
Jag är sugen på en PTS 10 att ha och köra lite finlir på frågan är ju opm den håller eller om man skall satsa på en blå en bordssåg går ju ändå hyffsat mycket. Videon på maskinerna är ju coola. Vilka bygg kedjor säljer bosch och har lite större maskiner hemma. Vet inte om de var med på mässan i hannover men där hade vi ögonen på lite tyngre grejer.

http://www.sagspecialisten.se/nav20386
 
Bauhaus säljer PTS 10 till ungefär samma pris som DUAB i Mönsterås. Den fanns i alla fall på Bauhaus i Göteborg sist jag var där.

Mvh HändigeHerrn
 
Vad kostar PTS 10 på Bauhaus?
 
Hejsan idag har jag varit på bauhaus i Uddevalla och fy vad grejer dom hade. Nästa gång så gär det inte med några fruntimer och barn där så man kan tillgodogöra sig alla intryck utan konstant stress med ficka toabesök och allmänt gnäll.

Jaja tyvärr motsvarade inte PTS 10 mina förväntningar främst anhållet på höger sida med under målig låsning och flyttning i sidled. Var ett jäkla skruvade för att låsa det sen flexade det i sidled fast det var fastlåst. Justerbordet var väll ingen direkt höjdare heller en aluminium bit som gled på nylon remsor och inte ett kullager så långt ögat nådde. Nä ett nerköp jämfort med min hemma gjorda juster såg. Priset vAR RUNT 3800:- kommer inte ihåg precis

Denna var mumma dock lite dyrare 6995:- http://www.siebershop.de/catalog/product_info.php?products_id=3501

Skall klämma lite mer på nya dewalten oxå.
 
På GTS:en måste man vara ganska noga med att spännskruven till anhållet bak är lagom iskruvad. För mycket så går det inte att flytta den, för lite så låser den inte ordentligt och flexar. Nackdelen med sågen är att om man tar bort det stora anhållet så måste man skruva lite på skruven (för att få loss och tillbaka det) och man tappar inställningen, men det är verkligen bara en randanmärkning.

Den där Rexon i länken påminner väldigt mycket om GTS:en, men stativet ser väldigt klent ut, fast det där med hjul är ju väldigt bra. Det skulle det vara på Boschen också. Makitas motsvarande såg finns det en mycket grövre kärra till (än Rexonens) och den har ganska kraftiga hjul.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.