Jag har oxå letat efter prisinfo på just parallellsliden till blå stickisen, nån som vet var man kan köpa en sån och ~ vad den kostar?
 
Vad bra! Går det där sågbordet oxå att använda med stickisen?
 
Var på Jula och såg att dom hade ett universal-sågbord för 279:- till sticksågar. Nån som har testat en sån?

Kolla på www.jula.se, sök på nr: 029020
 
Hur använder man det där sågbordet daniel.n, eller vad har du tänkt att använda sågbordet till ?

Har själv en bosch 85:a och det är alltid kul att kolla på tillbehör osv.
 
Köpte den parallelprylen på Bauhaus igår, 119:- . Har inte hunnit testa den ännu, ska göra det så snart jag hinner för lite feedback.

Ingen som hade kollat på testat Jula bordet? Skiljer lite på priset mot boschbordet  ;D
 
Off topic men ändå...
Trixet med att få en sticksåg att såga rakt är inte att lita till styrningar, det går nämligen inte. Jfr med en bandsåg där man skall ha klingan löpande utan några styrningar inblandade, sen kan man ställa in dem.

Bladen spelar stor roll för hur en sticksåg beter sig, med ett nytt blad av hög kvalitet så sågar man vinkelrätt om man låter klingan löpa fritt. Klingan skall såga, ta bort spånen och kunna kylas under arbetet. Om man trycker på dvs ökar matningen så blir resultatet ett... klingan ger sig och det är noll chans att varken kunna såga rakt eller vinkelrätt (.)

Med en sticksåg tar klyvning tid... välj bra klingor och pressa inte på så sågar den rätt om sågen är av bra kvalitet förstås.
Kvistar är hårdare och eftersom det är en mycket smal klinga som skall transportera bort värmen så måste man minska på matningen mycket där om man vill ha nån precision alls.

/Kent
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.