Hej alla,

Har lite funderingar på att göra sig en egen brunn enbart för bevattning.

Vad kan det kosta och hur går man till väga?
 
Vi har tänkt i samma banor och min tanke är att lösa det på följande sätt:

I dagsläget har vi ett dike som går tvärs över vår tomt. Detta tänkte vi lägga igen genom att lägga ner cementör + singel m.m. Vid mynningarna placeras nät av något slag för att slippa få in massa löv och liknande som sedan blir svårt att få bort. Vattnet kommer via rören att ledas till en bevattningsbrunn som placeras vid en lågpunkt. Själva brunnen kommer att bestå av cementringar (håller just nu på och letar priser och leverantörer).

Från brunnen kommer vi sedan att gräva ett nytt dike rakt ner mot sjön (de tidigare dikena ansluter från sidan), där vi lägger ett nytt rör med direktanslutning till brunnen. Tanken med detta är att skapa ett överrinningsskydd så att onödigt vatten leds bort från brunnen/tomten.

Brunnen kommer som sagt att bestå av cementringar och troligtvis med ett cementlock. För att på upp vattnet kommer vi att installera en gammaldags trädgårdspump med en enkel slang ner i brunnen. Djupet på brunnen är ännu inte bestämt, men gissningsvis blir det någonstans kring 3-4 meter.

På det här sättet räknar jag med att ha gott om bevattningsvatten under hela året.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.