Allt låter så bra i början när man har kontakt med Bollebygds-Hus.
Vi hade hört oss för med flera andra husföretag och fastnade för Bollebygds-Hus eftersom de var specialister på att utföra s.k taklyft. Alltså att bygga på en våning på ett enplanshus. Efter att vi tagit in referenser och tittat på flera av deras tidigare projekt bestämde vi oss för Bollebygds-Hus. - Ni får det precis som ni vill!
Deras slogan "Valfrihet som standard" tilltalar säkert de flesta, eller hur?

Föga anar man då att säljaren är en väloljad, erfaren och skrupelfri "säljmaskin, som inte tvekar att tänja lite på gränserna när han skall locka in "Rödluvan" i vargens gap.
- Ni behöver inte ta alla beslut nu, det löser vi när vi kommer så långt.
- Vi erbjuder dig totalentreprenad, så vet du vad kostnaden blir. Då kan du känna dig trygg, inga oväntade kostnader tillkommer och inget kan bli fel!
Å vad skönt kände vi och traskade glatt in i Bollebygd-vargens stora käft.....

Efter det att avtalet enligt ABS05 upprättats förändras plötsligt deras slogan till "Enligt avtal som standard". Säljarens löften, beskrivningar och allt vi kommit fram till med säljaren försvann hastigt, men inte så lustigt. Det som vid upprättandet av avtalet inte kunde beslutas eller dokumenteras och som vi då kunde avvakta med fanns inte längre. Det som var uttalat och överenskommet och dessutom dokumenterat i bygglovsritningar var inte längre möjligt. Men det allra märkligaste var kanske att till och med säljaren försvann! Nej, han hette inte Labero, de är förmodligen inte ens släkt även om man kan tro det. Bygget startar i mars -06, beräknas vara klart i vecka 27, och redan i april säljaren försvunnen! Det börjar ju bra....
När vi sedan i kontakt med andra personer hos Bollebygds-Hus försöker rätta till allt det som blivit fel och som saknas är det som om vi inte längre existerar. Det tar 4 månader för dem att förstå att den takkonstruktion de levererat är felaktig och saknar de grundläggande egenskaper som krävs för att uppfylla gällande normer avseende takkupor. Deras nonchalanta agerande och försök till utmattningstaktik leder till att entreprenaden blir kraftigt försenad och följdproblem uppstår. Nu är vi framme vid sommartid -06. Det visar sig då att Bollebygds-Hus sålt hela entreprenaden till ett litet snickeriföretag, men det skrevs aldrig något avtal. Förseningen innebär att detta lilla snickeriföretag inte längre har tid att arbeta hos oss, nya husprojekt väntar, så i augusti -06 informerar de Bollebygds-Hus att de kan återuppta arbetet först vecka 44.
Bollebygds-Hus upprättar då en ny tidsplan till oss utifrån denna information. Nytt beräknat färdigställande i vecka 8 -07. Strax innan detta besked river de ned väggar och inredning på entréplan för att mäta in och förbereda för trappen. En trapp som enligt deras nya tidsplan sedan skall monteras om ca 6 månader! Konsekvensen av detta blir att vi efter midsommar -06 levt i en dammig och kaotisk byggarbetsplats.

Vi meddelar Bollebygds-Hus att vi inte accepterar deras nya tidsplan, men tvingas till slut häva entreprenaden eftersom de vägrar gå oss till mötes och gemensamt finna något nytt snickeriföretag eller annan entreprenör som kan ta över projektet.

Efter det att vi själva tagit över entreprenaden och engagerat egna hantverkare upptäcker vi hur Bollebygds-Hus försöker lura och bedra sina kunder.
Balkongerna hade de försökt göra med vanlig bandtäckt plåt, trots att fackmannamässigt utförande kräver rostfritt när lutningen är mindre än 5,6 grader.

Fakturor skickas som ej överensstämmer med entreprenadkontrakt.

Vattenläckor uppstår och Bollebygds-Hus ignorerar vår begäran om felsökning och åtgärd.

Skador på inredning, tak etc. interiört under byggtiden. Bollebygds-Hus ignorerar vår begäran om åtgärder och reparation.

Skador i trädgård, stenläggning etc. under byggtiden. Bollebygds-Hus ignorerar vår begäran om åtgärder och reparation.

Bollebygds-Hus fortsätter skicka fakturor även efter det att avtalet hävts. Fakturor utan grund och utan specifikation om vad som avses.

Nu är det snart dags för slutbesiktning. Vi är snart klara och ser verkligen fram emot att få avsluta vårt byggprojekt. Sen har vi bara rättstvisten med Bollebygds-Hus kvar. Vi har lärt oss mycket och vill på detta sätt dela med oss av våra erfarenheter. Framför allt hoppas vi att det vi beskrivit här kan hjälpa någon annan familj att undvika de värsta fällorna, genomskåda de falska och giriga "Bollebygds-vargarna" och istället välja ett seriöst husföretag.

/ fam Andersson
 
När jag läser det här är jag glad över att de inte säljer & levererar hus till Linköping då vi först ville bygga ett av deras hus!
Alltså, fy vilken ångest ni måste ha varje morgon när klockan ringer, för att inte tala om hur ledsamt det måste vara när drömprojektet förvandlas till ett helvete.! :-[
 
Hej,
eftersom min bror och hans snickarfima har fått rycka in lite varstans efter BB-hus bärsärkagångar (han kallar det så) undrar jag om ni har byggt i Gbg eller Härryda?

Vi hade också BB-hus som förslag, men efter min brors avrådan samt att säljaren hade problem med att höra av sig till oss redan i inledningen så valde vi en annan huslev. Det har heller inte varit problemfritt, men då har det handlat om dåliga underleverantörer och vår säljare har verkligen ställt upp på oss i alla lägen och fixat med sånt som egentligen inte har behövt ta på sig.

mvh
TyraMyra
 
Hej!

Vi bygger i Göteborg och har nu kontakt med ytterligare fem familjer som drabbats av Bollebygds-Hus "bärsärkagångar". Detta bara nu det senaste året och runt här i Västsverige. Alla beskriver samma problem och upplevelser: Löften som bryts, dålig kvalitet, problem med underentreprenörer, förseningar, nonchalans och otrevligt bemötande. Vid slutbesiktning är det flera av deras byggprojekt som har massor av anmärkningar, alltså upp emot 50-60 st, vilket Bollebygds-Hus naturligtvis inte tar något ansvar för.

Om någon känner igen sig i detta och har samma erfarenheter av Bollebygds-Hus som vi vore det jättebra om ni vill tala om det här! Hör av er!

/MA
 
Ni har verkligen inte haft en lyckad entreprenad och det verkar som Bollebygdshus är något man skall akta sig. Jag kan ändå inte hålla mig utan måste ge er kritik och detta på främst två punkter.

1. Varför såg ni inte till att ha alla detaljer färdiga och överenskomna på kontraktsdagen? Man skall aldrig, aldrig, aldrig tro på vad säljaren säger och lovar hur övertygande och trovärdig han än verkar.

2. Varför och hur kan det komma sig att Bollebygdhus överlåtit totalentreprenaden till tredje part? Varför har ni godkänt detta? Det var väl till just Bollebygdhus ni vände er till för att dom skulle bygga ert hus?
 
Jo, jag håller med dig till viss del om att vi gjort misstag. Men jag kan väl svara på dina punkter enligt följande:

1. Vi gick in i ett entreprenadkontrakt (ABS 05) med utgångspunkten att kunna platsbygga några takkupor på huset när vi fått bygglov om detta. För att säkerställa att detta skulle vara möjligt hade vi under flera år diskuterat olika lösningar kring detta med Bollebygds-Hus samt även erhållit bygglovsritningar avseende dessa takkupor. Avtal om pris etc. var tänkt att upprättas när bygglovet var klart.
Vi var väl naiva, men vi trodde att när man får bygglovsritningar från ett husföretag, då borde det också vara möjligt att utföra den åtgärden i verkligheten.

2. Överlåtelsen av totalentreprenaden har aldrig godkänts av oss. Vi blev aldrig informerade om det och kunde således inte heller förhindra att det skedde.
 
Ack och ve! Jag lider verkligen med er, måste ha varit hemskt att utstå en sådan byggprocess. Ni skall dock ha all heder för att ni stått ut med allt detta. Många hade nog gett upp och låtit Bollebygdhus härja fritt med längre leveransdatum som följd.

Angående tillval och takkupor med mera förstår jag att det är lätt att lita på vad säljaren tycker. "Vi tar det sen" är ju ett vanligt argument som säljare ofta kör med för att få ett avslut i affären. Han bryr ju sig inte om det uppstår problem vid senare skede då han redan har rodd i hamn affären.

Vad det gäller överlåtandet av entreprenaden till tredje part strider detta direkt emot ABS05. Det står uttryckligen i ABS05 att kontraktet inte går att överlåta utan ert godkännande. Antar att sådnat godkännande också sker skriftligen eftersom det handlar om överlåtelse av fast egendom. Har ni inte skrivit på något sådnat dylikt har B-hus handlat direkt felaktigt.

Nu vet jag inte hur ert specifika kontrakt ser ut med B-hus men jag tror att de kan friskriva sig från detta direkt i kontraktet med köparen. Det gäller alltså att vara observant på varje stavelse som standardkontraktet har. LB-hus kör exemplevis med allsköna friskrivelse i sina standardkontrakt, något som man alltså aldrig skall skriva under utan ändringar. Följderna kan betyda att de ha rätt att sälja hela entreprenaden till 'Nisse på hörnan' utan att ni kan säga ett dyft.

Alltså, har ni inget specifikt i ert avtal där Bollebygdhus friskriver sig från att ni måste godkänna en överlåtelse (såsom LB-hus har) har B-hus handlat helt emot gällande lagstiftning och kontrakt. Jag tolkar detta som att överlåtelsen i ert fall dragit ut byggprocessen väldigt mycket varför jag föreslår vite eller skadestånd.
 
:surprised:      :surprised:     Jag tror mig förstå vad ni har gått igenom efter denna resa och hur ni
                 känner er nu !

                 Jag hoppas att ni ska orka med er rättstvist och att ni har ett bra
                 försäkringsbolag med ett bättre rättskydd än de lägsta på marknaden.

;)              När jag är klar med min process mot Sverigestugan, så ska jag lägga upp
                 alla handlingar och protokollen därifrån för att alla ska kunna se vilka
                misstag som begåtts och vad som är otydligt och hur detta tolkas mm.

:p             Fy Bärsärkar-Hus, jag hoppas er framfart stoppas i.o.m. rättstvisten!

                Helena med
                Sverigestugan




 
Jag har följt flera av de trådar som beskriver hur missnöjda kunder som, med all rätt, klandrat bollebygdshus för hanteringen av byggprojekt.
Nu har vi också tvingats häva entreprenaden för att ta över där bollebygdshus misslyckats. Det hade inte hänt något på arbetsplatsen sedan november och någonstans måste man ju dra gränsen, rättstvisten kommer allt närmare ...

Hur förlöpte det hela för Er ? Tar bollebygdshus sitt ansvar och kompenserar Er för allt vad de ställt till med, eller ???

Frågar sig
/MF
 
Jag sitter i ett nybyggt Bollebygds Hus (BBH). Jag har inte råkat ut för några större problem med dem, har de gjort något fel så har det blivit åtgärdat omedelbart.

Dock så är det säljaren som har sett till att saker och ting har ordnats, det har knorrats lite inne på kontoret med hänvisning till att "det ingår inte, å så skall det inte vara enl. våra ritningar."

Det material som saknats har vi kunnat hämta ut hos den lokala brädgården, BBH betalar utan knorr.

Nu hör det väl till saken att alla säljare inte är anställda av BBH utan de har egna företag som jobbar under BBH's namn.
 
Roligt att höra från en nöjd Bollebygdshusägare, i vårt fall lämnar ju deras beteende en hel del att önska.
I vårt fall räcker det inte med den lokale brädhandlaren, enl värdering så återstår arbete för runt 700 - 800 tusen kr. Huset uppfyller inte heller bygglov som det nu står. Bollebygdshus anser dock att entreprenaden är avslutad och att betalning skall ske som om så vore.

Av säljare har vi inte sett röken under projektets gång, men helt oavsett hur säljarnas anställningsformer ser ut så presenterar de sig med visitkort från Bollebygdshus AB och avtalet skrivs ju under av VDn från samma företag ...

Eftersom vi har köpt en totalentreprenad förväntade vi oss att saker och ting skulle fungera snabbare och effektivere än annars. Men icke då, de är över 40 veckor försenade när vi häver entreprenaden.

I mina ögon ser det ut som om de väljer ett antal kunder som offras när planeringen inte håller.
De söker ju en ny VD på Bollebygdshus, jag tror att ryktet kommit ikapp dem på ett sätt de kanske inte räknat med.

/MF
 
Ni som har haft problem, har ni anmält dom eller hur har ni gjort?
 
Känner inte igen mig alls i vad som beskrivs om Bollebygdshus! Vi flyttade i nov-07 in i vårt hus och har inget annat än positivt att säga om dem som leverantör. Visst var det en del grejer som blev fel, men det rättades till utan knussel. Självklart lider jag med er som har haft sådan otur, men vill också visa på hur bra det kan gå och hur nöjda vi är.
 
Va kul att höra att det gick bra för någon. Dock var det för mycket negativa åsikter för att vi skulle våga hoppa på deras tåg. Vi hade tur som hittade drömhuset på annat håll.
 
Linisen_01 skrev:
Va kul att höra att det gick bra för någon. Dock var det för mycket negativa åsikter för att vi skulle våga hoppa på deras tåg. Vi hade tur som hittade drömhuset på annat håll.
Instämmer i detta!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.