P
Nytt projekt till vintern blir antagligen att renovera toaletten på övervåningen men då det är snedtak är det inte helt lätt att få till en bra planlösning. Måtten är ca 180x240 cm och väggen längst in är ca 140cm hög innan snedtaket börjar.
 
Redigerat:
Byt plats på handfat och handdukstork. En spegel som slutar på 140 cm höjd blir inte lätt att spegla sig i om man är normallång.
 
P
Nej det har du rätt i. Frågan är om man kommer slå huvudet i taket vid toaletten ?
 
Redigerat:
BirgitS
Hur långt från väggen har du så högt i tak att du kan stå rak framför en toalett?
 
P
Var upp och mätte och står jag cc 50 cm från väggen är det gott om plats så det är inget problem. Finns ju ganska mycket plats mot duschen också.
 
BirgitS
Det var ju bra det :)
och centrum av själva handfatet ser ju ut att vara lika långt från väggen som toalettens centrum så då borde det fungera också. Du behöver plats mellan duschen och toaletten för att komma åt att städa ordentligt.
 
P
Gjorde en total rokad och trollade bort det utskjutande hörnet. Kan man bara få till en bra lösning för duschen vore det här att föredra. Hörnduschen är bara inritad för att den är enda valet i IKEAS ritprogram men det skulle kunna vara en fast vägg eller liknande. vet inte vad en specialbeställd duschvägg kan kosta.
 
Nej, du kan inte ha duschen under snedtaket, då får man inte plats med armbågarna när man ska tvätta håret. Första ritningen är en bättre grund. Men vrid toaletten 45 grader, sätt den i vinkel. Ta även bort högskåpet och sätt tvättstället där. då får du om du behöver det plats med ett lägre skåp under snedtaket. Eventuellt kan du utnyttja kattvinden till förvaring om du gör på detta sättet.

Har själv badrum så, vår vägg är 120 cm hög och det är inget problem med toalettbesöken, men duschen bör inte ha snedtak.

Om man ändå vill ha det, så är det en fast vägg (byggd eller glas) som gäller, och ett draperi eller vikvägg, men då går du ut ur duschen mot högskåpet, det blir trångt.
 
P
Bättre så här ?
Kan ju fälla in förvaringsskåp eller öppna hyllor i kattvindsväggen.
Duschen tänkte jag ha med runda innfällbara dörrar.
 
  • Gilla
Jonatan79
  • Laddar…
Hur sitter stammarna idag? Tänk på att det blir extra kostnader att dra om avlopp och vatten.
 
P
Ska göra allt från grunden. Både nya innerväggar. bjälklag, stammar etc.
 
Det sista tycker jag blir jättebra. Prova toalettstolen stående och sittande innan du sätter fast den, om den ska stå rakt som du ritat in den eller om det blir bättre med 45 graders vinkel. Du kan testa med en vanlig stol i lagom höjd innan du sätter avlopp och sådant.
 
  • Gilla
Peter_K
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.