H
Hej!
Vi har framför och runt huset fyllt upp med makadam och lagt duk och 0-18. Upplever att det blir mycket blötare på muren nu(förstår ju att det inte är lika genomsläppligt som makadamen men så vi inte klantar till det. Ska annars fyllas upp med mer 0-18 och sen flis och plattor på toppen.
Vad säger ni experter, skulle vi gjort på annat sätt?

Slänger upp ett par bilder på skillnaden man ser.
 
  • Bild på en husvägg med mark belagd med stenkross och duk där delar av markduken syns upprullad för att visa olika lager.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Bild av husgrund med olika typer av underlag, till vänster makadam och till höger tätare material. Skillnad i markens genomsläpplighet synlig.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tja, 0-18 är ju inte kapillärbrytande, till skillnad från makadam som är duktigt kapillärbrytande.
Det andra är huruvida det blir mer markskvätt vid regn, men på bilderna ser ju ytan/ytmaterialet lika ut så det är antagligen inte orsaken i detta fall.
 
H
Nej skvätt är det nog inte, men som du säger det andra är ju lika blött. Det är väl meningen det mesta ska rinna på utan och ut från huset, kanske behöver några vändor till med paddan kanske. Vad jag förstår har jag gjort som man "ska", fliset o plattorna ska ju dit också förstås. Men vill ju inte att muren fortsatt är blöt framgent.
 
Om det beror på att det inte rinner undan lika bra som innan när det bara var makadam ner till dräneringen så bör det kunna hjälpa med enbart makadam den närmsta dm vid sockeln. Alternativt en platonmatta.
 
Prova att lägga ut markstenen med fall ovanpå och se hur det påverkar
 
H
Bra förslag tack, sen är det ju LITE jobbigt att behöva ta bort och lägga dit en Platon. Tänker också att det kommer bli bättre när man får dit plattorna, MEN blir det inte bättre är det ju desto jobbigare att lösa sen. Hur gör proffsen? Vad är kutym att göra? Har vi några proffs härinne? 🙂
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.