På jobbet ska ett rum göras om till kök och dom bad mig göra en ritning på det. Vad tror ni, blir detta bra?
Så ser det ut nu...
(Ett element framför fönstret gör att man inte kan bygga bänk ända ut till väggen.)
(Diskbänken måste nog vara nära där det är nu p.g.a. avloppet. Pentryt ska bort.)
(Rummet är 3,6 meter långt.)
____________________________________________________________________
Förslag #3 har högre diskmaskin och ugn.
Förslag #2 har inga stora skåp (typ kyl och frys) till höger som skymmer ljuset från fönstret och sikten när man kommer in i rummet.
Förslag #1 tycker jag är bäst och den har jag även ritat i 3D:
____________________________________________________________________
Så ser det ut nu...
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(Ett element framför fönstret gör att man inte kan bygga bänk ända ut till väggen.)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(Diskbänken måste nog vara nära där det är nu p.g.a. avloppet. Pentryt ska bort.)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(Rummet är 3,6 meter långt.)
____________________________________________________________________
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Förslag #3 har högre diskmaskin och ugn.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Förslag #2 har inga stora skåp (typ kyl och frys) till höger som skymmer ljuset från fönstret och sikten när man kommer in i rummet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Förslag #1 tycker jag är bäst och den har jag även ritat i 3D:
____________________________________________________________________
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Vad för jobb kräver att det ska vara en spis? Hur ofta lagar man mat på det sättet? Vad ska man ha i ett högskåp avsett för skafferi?
Tycker bäst om förslag 2 men bort med spis och kanske 2 låga kylskåp. Hur många är det som äter där? Finns matsal någonstans? Fler mikros om ni är fler, kanske 3 för en personal på 10-12 pers.
Tycker bäst om förslag 2 men bort med spis och kanske 2 låga kylskåp. Hur många är det som äter där? Finns matsal någonstans? Fler mikros om ni är fler, kanske 3 för en personal på 10-12 pers.
Där är ca 3-8 personer åt gången. Jag vet itne varför dom vill ha ugn och stor kyl och frys, dom sa så bara. Jag snodde ihop det här på en dag.FreQa skrev:Vad för jobb kräver att det ska vara en spis? Hur ofta lagar man mat på det sättet? Vad ska man ha i ett högskåp avsett för skafferi?
Tycker bäst om förslag 2 men bort med spis och kanske 2 låga kylskåp. Hur många är det som äter där? Finns matsal någonstans? Fler mikros om ni är fler, kanske 3 för en personal på 10-12 pers.
Ska man ha kokplattor ska man ha fläkt. Finns det någon sådan ventil? Hur är ventilation uppbyggd i huset?
Vill dom ha höga kyl och frysar är det bra att placera dom långt in som du själv insåg att de tar ljus. Men i det hörnet finns avlopp ser jag. Att flytta det kostar en del.
Vad ha ni för budget? Du får anpassa efter den.
Vill dom ha höga kyl och frysar är det bra att placera dom långt in som du själv insåg att de tar ljus. Men i det hörnet finns avlopp ser jag. Att flytta det kostar en del.
Vad ha ni för budget? Du får anpassa efter den.
Vet inte budgeten, göra bara detta på kul. Sen ska andra bestämma i slutändan. Vet inget om nån ventil heller.FreQa skrev:Ska man ha kokplattor ska man ha fläkt. Finns det någon sådan ventil? Hur är ventilation uppbyggd i huset?
Vill dom ha höga kyl och frysar är det bra att placera dom långt in som du själv insåg att de tar ljus. Men i det hörnet finns avlopp ser jag. Att flytta det kostar en del.
Vad ha ni för budget? Du får anpassa efter den.
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 39 900 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 39 900 inlägg
Det är ett bra kök för en lägenhet men har inte varit på någon arbetsplats där det skulle passa.
Minst två mikro och placerade på en bra höjd där man lätt kan stoppa in och ta ur, vilket inte är 140 cm över golvet.
Om det är meningen att man ska ha ett stort förråd av infrusna måltider (har varit på något ställe där företaget köpte in övertidsmat i förväg) så är det bra med stor frys, men annars liten frys och liten kyl.
Helst två diskmaskiner så finns det alltid en att stoppa in kaffekoppen i och det blir inte stående en massa smutsigt porslin ovanpå som sen ingen vill stoppa in när maskinen är klar och tömd. För så få personer och inte mycket matlagning kan man tänka sig smala diskmaskiner.
Alldeles för mycket skåp när det bara behövs en trave med tallrikar, ett dussin glas och 20 muggar.
Mikron ska inte vara ovanför diskmaskinen för där vill man ha förvaringen av glas och muggar.
Minst två mikro och placerade på en bra höjd där man lätt kan stoppa in och ta ur, vilket inte är 140 cm över golvet.
Om det är meningen att man ska ha ett stort förråd av infrusna måltider (har varit på något ställe där företaget köpte in övertidsmat i förväg) så är det bra med stor frys, men annars liten frys och liten kyl.
Helst två diskmaskiner så finns det alltid en att stoppa in kaffekoppen i och det blir inte stående en massa smutsigt porslin ovanpå som sen ingen vill stoppa in när maskinen är klar och tömd. För så få personer och inte mycket matlagning kan man tänka sig smala diskmaskiner.
Alldeles för mycket skåp när det bara behövs en trave med tallrikar, ett dussin glas och 20 muggar.
Mikron ska inte vara ovanför diskmaskinen för där vill man ha förvaringen av glas och muggar.
Allvetare
· Västra götaland
· 8 897 inlägg
I vårt kök på arbetsplatsen, med ca 100 anställda har vi 8-10 mikro, beroende på hur många som gått sönder... (eftersom inte ens de för restaurangkök håller, att köra inbyggd mikro är att skjuta sig själv i foten, eftersom de kommer att bytas ut ofta, och de inbyggda är ju betydligt dyrare än vanliga...). Vi har också en liten häll, dvs. en sån där med två plattor, som är hälften så stor som en vanlig .. när det serveras midsommar/påsk/jul-lunch så brukar man använda en lös platta om det behövs fler ... En ugn känns helt klart onödigt....
Allvetare
· Västra götaland
· 8 897 inlägg
Fråga hur många som äter samtidigt .. 8 personer som värmer fryst mat a 7 minuter styck, så är man upp i timme .. På en micro alltså ..
Som jag sa, Där är ca 3-8 personer åt gången. Men när jag är där äter vi inte, bara fikar. (Jobbar eftermiddagar.) Jag frågade hur många microvågsugnar dom ville ha och dom sa en.Dan_Johansson skrev:
Ja, som sagt var det nån som bad mig rita upp det och jag hade bara en dag på mig innan det skulle visas för nån. Så det vara bara en hastig och kul grej. Ska bli intressant vad mer som sägs och hur det blir framöver. Är inte på det jobbet förs om ett par veckor igen.BirgitS skrev:
Allvetare
· Västra Götaland
· 10 298 inlägg
Man kan inte fråga hur många dom vill ha för det har dom troligtvis inte en susning om. Fråga istället hur det ska användas.
I vårt lunchrum har vi
6 mikrovågsugnar
1 diskho
2 diskmaskiner
2 fullstora kylskåp
1 fullstor frys
Frysen används sällan och skulle nog räcka med en kyl.
Helst av allt vill jag ha mikro i överskåp med tom bänkyta under
Ovanför diskhon öppen hylla för alla kaffekoppar.
Glöm inte en öppen placering av kaffemaskinen!
Vi har en spis och ugn men används aldrig
I vårt lunchrum har vi
6 mikrovågsugnar
1 diskho
2 diskmaskiner
2 fullstora kylskåp
1 fullstor frys
Frysen används sällan och skulle nog räcka med en kyl.
Helst av allt vill jag ha mikro i överskåp med tom bänkyta under
Ovanför diskhon öppen hylla för alla kaffekoppar.
Glöm inte en öppen placering av kaffemaskinen!
Vi har en spis och ugn men används aldrig