Vi håller på att bygga till vårt hus och tillbyggnaden kommer precis i tomtgränsen. Vid arbetena har vi råkat skada grannens gran som stod precis där i gränsen, därför tar vi ner den. Är det någon som vet hur man bäst gör sig av med allt trä som blir av en gran? Den kommer att tas ner i bitar, men det blir ju tunga klumpar. Vilka alternativ har vi till att köra trädet till tippen? Varken vi eller grannen är intresserade av att göra ved av den med allt vad det innebär.
 
Finns det ingen annan i grannskapet som är intresserad av lite ved?
 
annons på blocket?
 
Annons får vi testa. Börjar med annons i forumet!
 
Nyckelordet "Bortskänkes mot avhämtning" gör underverk på blocket :)

Tog 8 minuter att bli av med ett gammalt gärsgårdsstaket, och inte alls länge att bli av med 2-3 kubik ved efter fällning av träd i delar.
 
Det beror ju på var tomten ligger, men det lättaste sättet att bli av med riset är att elda upp det. Det brukar bli sjukt stora mängder ris efter granar, och inte går det att skänka bort riset heller. Från enstor gran kan det bli flera fulla släpkärror ris. Veden går kanske att skänka bort, men gran är inget vidare att elda med egentligen, så det är inte säkert att någon tycker det är värt mödan att hämta det. Lasta på kärra och kör till tippen, det tar för lång tid att elda upp granstock som inte är kapad i kubbar och kluven så den fått torka
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.