Hej

Behöver lite tips på lera med sten i. Har grävt ett ut mot en slänt med grävare men kommer inte åt att göra väggen längst ner 90 grader in pga liten grävare och betonghård lera med sten i. Ska nu ta till något för att ta bort lite till längs in längst ner. Funderar på:

- Tigersåg
- Motorsåg med kjedja som är slut iaf
- Högrtycken med roterande huvudet och skära med

Någon som provat?
 
Hacka och spade har funkat i flera hundra år för detta ändamål.........
 
Håller med. Har man ändå grävmaskinen där så kanske det räcker att skotta fram det så man får tag i det med skopan.
 
Mindre bilmaskin med bred mejsel fungerar otroligt bra! Använd sedan en jordyxa (fyllhammare) för att gräva bort massorna. En korp och järnspett är bra komplement, speciellt vid stenarna.
 
  • Gilla
ZNK
  • Laddar…
Hej

Tackar, tror på det sista bomm, det är en bra ide. Provade med spettet men denna lera är nog inte grävd i sedan big bang och om något liknar betong så är det detta.

Brukar säga vad man inte kan göra med en maskin ... är inte värt göra. Kärrade 150 lass igår så något sliten i kroppen också.
 
Hej

Lite återkoppling om någon söker på hur man kan handskas med blålera eller lera som är torr och som betong. En liten bilmaskin fungerade utmärkt, hade bara en mejsel med smalt blad, ett brett hade varit mer effektivt, dock körde jag fast mitt en gång under en sten, kanske något förhöjd risk med det bredare.

Tackar igen bomm med förslaget!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.