För att förhindra insyn och minska ljud från trafiken tänker vi i sluttningen nedanför vår tuja-häck plantera några billiga, snabbväxande, stora täckande buskar. Vi bryr oss egentligen inte om hur de ser ut, vi har heller inte tänkt att vattna eller sköta dem. Vad köper vi tycker ni?
 
Pil, sälj, vide mm växer snabbt. Men varför inte sätta dit mer tujor, de blir täta ju och ljuddämpande?
 
Tack, vi har satt upp 110 tujor, i storleksorningen 140-160 cm och de kostade en smärre förmögenhet. Tänkte komplettera med något annat nu.....
 
Häggmispel...någon storvuxen typ av vresros...ingetdera lika snabbt som salix men litet mer robust.
 
intressant att vet vilken växtzon jk ska plantera sina växter...
 
Ska plantera i Sthlm, norra sidan.
 
Vad har ni hittat för bra pris på stora tujor (minst 150 cm) ? Har kolat runt lite själv, och det bästa jag kunnat hitta är 340 kr styck i den storleken. Finns det bättre priser?

Dessutom; har ni någon uppfattning vad som är största rekommenderbara storlek på tuja att sätta; kan man plantera om tujor i 3-metersstorleken?
 
På sikt är en granhäck ett altenataiv. Har sett lite olika typ av plantplacering: en rad med ca 40 cm mellan plantorna, i zick-zak med två eller flera rader. De går ju att plantera lite större plantor än småttingar (pluggplant). Annars är nog pil och häggmispel det som växer fortast
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.