Jag tar tacksamt emot tips på villor av lite äldre stil, typ sekelskiftesvillor och dylika, med en boyta om minst 140 kvm, och som samtidigt är lite billigare att bygga.
 
Tyvärr är det väl så att det är extradetaljerna som gör att sekelskifteskänslan uppstår och de kostar ofta en del extra. En sån detalj som man absolut måste ha om man vill bygga i sekelskiftesstil är extra takhöjd, min 2,60-2,70 i varje fall på nedervåningen. En annan detalj är murspis eller kakelugn. En tredje är en rejäl dos pärlspont. Så vill man verkligen ha sekelskifteskänsla är det bättre att göra så mycket man kan själv och på så sätt dra ner på priset snarare än att snåla in på detaljerna. Sen finns det ju ett antal leverantörer som gör sekelskiftesinspirerade hus tex
http://www.allmogehus.se/
http://www.eksjohus.se/
http://www.kungshus.se/
 
Instämmer med "mino" och kan även lägga till att fönstren är viktiga både för det inre och yttre intrycket. De flesta tillverkare vill inte erbjuda något annat än vippfönster med aluminiumkanter och fuskspröjs, när man i själva verket är ute efter rejäla sidhängda träfönster med riktiga spröjs, för att få den rätta känslan.
Var också uppmärksam på proportionerna mellan fasad och takyta. Många nyare husmodeller har alltför mycket tak så känslan blir att huset har en "mössa" nertryckt över öronen. Tillverkarna mino länkar till är vettiga i det avseendet, tex Eksjöhus Mellangården eller Lönneberga.
 
Håller verkligen med om fönstren *ryyys*, är det något som går bort så är det plastfuskspröjs som knäpps fast på utsidan av fönstret, var och varannat hus har det idag och det lurar ju en inte ens när man går förbi ute på gatan på 10 meters avstånd.
 
Vi ska bygga korsgården från Brahus den är på 173 kvm och i den stil du söker.
Tror Brahus håller lite bättre priser än dom stora drakarna som t,ex Eksjöhus.

http://odlargrand.blogspot.com/
 
A
Är väl för att dom har finare hus kanske :)
 
Anna_Robban skrev:
Är väl för att dom har finare hus kanske :)
Ja det är ju en smak sak. :eek:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.