Sitter och klurar på hur mitt badrum skall se ut någon gång i framtiden. Är eventuellt inne på att bygga någon egen form av badrumskommod, med bygga avser jag inte att bygga från scratch utan sätta ihop delar lite fiffigt.

Helst av allt hade jag velat matcha det kommande köket så att det är samma luckor, alltså ställa dit ett skåp, lägga på en skiva, borra hål, ställa dit handfat och sedan se glad ut. Men jag är helt insnöad på att ha lådor och inte vanliga luckor och då blir det lite trixigare i och med att mitt avlopp går ner genom golvet och inte ut genom väggen.
Jag kan ju inte såga sönder lådorna hur som helst...

Teorin är att ha ett sådant här skåp med dessa luckor, en tjock ekskiva på och så ett löst handfat ovanpå, men hur gör jag då med lådorna?

http://www.ikea.com/se/sv/images/products/faktum-bankskap-med--lador-vit__27210_PE113290_S4.jpg

Finns det någon som kommit på något fiffigt som kanske kan tänka sig att dela med sig av en bild?
 
Låt den översta lilla lådan bli ett blindlock där du gömmer översta delen av avloppsröret (kanske även vattenlåset). Dra sedan avloppsröret bakåt så att det kan passera ned bakom de två större lådorna. Det finns en bra bit över i IKEAs skåp bakom lådorna. Om det mot förmodan inte skulle räcka till finns det en grundare variant av lådorna hos IKEA (tänkt för vaskskåp). Vill du verkligen optimera låddjupet kan du skaffa Blum-lådor i valfritt djup (i 5cm-intervaller) hos t.ex. Teofils eller någon annan beslagsspecialist. Blum-lådorna är dyrare, men å andra sidan kan du få riktigt snygga grejer med glassidor och liknande.

Nere i sockeln låter du sedan avloppsröret gå "framåt" igen till hålet i golvet.
 
Hur gick det för dig, fick du ihop det?
 
Lugn och fin, februari är en planeringsmånad, inte utförningsmånad. ;)
Men din idé var klok och finns med i bakhuvudet!
 
Håller med StockholmM - Köp vilken stomme du vill och handla lådor på tex Theofils - Det finns de flesta djup och du kan således välja efter hur det ser ut i skåpet.
Vill man verkligen snirkla till det så köper man Tandembox från Blum och väljer Adapterbitar till bakstycket - Bakstycket gör man så i trä och du kan man ju kapa ut precis vilken form det nu är för avlopp/handfat.

Februari? Det är ju för tusan APRIL - ÖKA!
 
Vadå, jag väntar ju på att du skall bygga en åt mig! Det har du allt tid med, du sitter ju bara och latar dig hemma. ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.