En ny ledningsrätt för en 20 kv ledning planeras att gå nedanför vårt hus.
För vår del skulle det förstöra landskapsbilden med öppna åkrar.

Det intrång som ledningsrätten medför på berörda fastigheter kommer värderas och ersättas enligt expropriationslagen bestämmelser så föga hopp finns att kunna överklaga.



1) Nån som har en bild på en 20 kv ledning.

2) Det går redan en ledning mellan transformator stationen till slut station. En fråga som inte besvarats är varför man inte kan förstärka den befintliga ledningen alternativt bygga en ledning till i anslutning till den befintliga istället för att dra en ny?


Alla tips välkomnas så snart som möjligt
 
1: Jag är ganska säker på att google.se kan hitta en sådan bild åt dig

2: Man kan inte "förstärka" en befintlig ledning. Ej heller sätta upp en ny för nära. Isåfall måste man ta bort den gamla innan man sätter upp den nya. Och då blir ju massor av abonnenter utan ström i några veckor.. kanske inte önskvärt?

Vad man kan tycka är ju att de gräver ner den nya ledningen istället. Gör man inte det med alla nya ledningar nuförtiden?
 
Som Rrrrr skriver så är det lite konstigt att man sätter upp en luftledning, normalt sett gör man inte det nuförtiden. Här på Gotland ersätts de med kabel efterhand, och det byggs inga nya stolplinjer.

En 20 kV luftledning är annars inte speciellt dramatisk till utsendet, normalt sett vanliga trästolpar med tre trådar. Landsbygden är full av dem.
 
Beror på var man bor det.
Häruppe vägrar de plocka fram grävaren på många platser.
Först var det ju de plastisolerade ledningarna som skulle vara frälsaren, det sprack ju rätt rejält när träden låg kvar över ledningen och knäckte stolparna istället
så nu ska de köra med glasfiberstolpar som ska vara så mycket starkare. Ska bli kul att se hur starka de är efter 10-15 år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.