Fick stopp i avloppet när ett nytt badrum på övervåningen kopplades in på bottenvåningens badrums avluftningsrör. Alla rör av gjutjärn, villan byggd 1959. Stoppet satt på bottenvåningens badrums horisontella del precis efter toaletten där gjutjärnsröret gör en 90-graders böj och går upp till övervåningen. Toapapper hade fastnat i böjen mot en hög kant av något "betongliknande sediment" som täckte nästan halva 110mm röret, som en "liten mur", men endast så högt i böjen och ca. 2cm tjockt. Detta sediment, väldigt hårt, finns också som en ca. 1cm tjock kaka på botten utefter hela den horisontella delen som går genom badrummet, ung 2m långt, där wc, handfat och golvbrunn ansluts. Fick bort nästan hela "sedimentmuren" i böjen efter intensivt arbete med högtryckstvätt och mekaniskt våld med en spiralfjäder. Skulle gärna vilja ha bort resten också då jag är rädd att toapapper etc. fastnar igen.
Vad är detta för för slags sediment?
Kan man använda något kemiskt medel som får verka under natten och som löser upp "sedimentet"? (kaustiksoda fungerar väl endast på fett och protein?)
Finns det någon slags vajer som man kan sätta i en borrmaskin och som slår sönder sedimentet?

Hälsningar
Pelle
 
Ingen som har erfarenhet av detta?:(
 
imported_PE skrev:
Vad är detta för för slags sediment?
Det är inte någon slarvig plattsättare/flytspacklare som rengjort verktyg och sköljt ut bruk/fix/fog/spackel i avloppet?
 
Tack för svaret men ingen har spolat ner något spackel i avloppet. (mina föräldrar byggde och hade huset innan och ingen av dom har gjort det.)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.