Bakgrund
Min vän har ett betonghus från ca 70-80-talet. På övervåningen finns en inglasad altan och utanför den en L-formad gång som slutar i en trappa ner till marknivå. Betongen har en svart matta med plast trall ovanpå och vad jag tror kallas "avrinningsplåtar" på kanterna.

Det hela påminner om denna tråd: Länk

Problem

Nu har det visat sig att det läcker lite fukt genom gången. Vi lyfte på duken och fann fukt under samt ett väldigt löst sittande lager av puts ovanpå betongen. Även det hade fukt under.

Försök 1

Nu har vi försökt åtgärda det genom att riva bort trall, duk och den lösa putsen. Sen har hålen lagats med betong och ovanpå några lager med en produkt som heter Hey'di K11 Waterproofer. Den är tänkt att vara översta lagret och det ska dom gå på. Men nu när det torkat är det poröst som sand om man drar med fingret.

Fråga

1. För det första undrar jag om man verkligen kan gå på Hey'di K11 Waterproofer eller liknande produkter?
2. Det har också föreslagits produkter som:
https://www.epodex.com/se/produkt/betongfarg-2k-stenfarg-2k-alla-farger-concrete-paint-2k/

och

https://www.stuvbutiken.com/sv/artiklar/mira-4650-aqua-stop-tatskiktsmembran.html
Den senare har följande användningsområde:
Används som vattentät membran innan montering av keramiska plattor, fasadputs eller utan skydd direkt på golv med lättare gångtrafik. Används i offentliga duschar, golv- och väggytor i bassänger, på terrasser, balkonger, storkök och liknande. Även lämplig som vattenskydd på betongkonstruktioner, fasader, fundament, skorstenar och andra likvärdiga konstruktioner.

Räcker detta? De andra trådarna har så många steg i sina förslag i jämförelse.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.