Vi ska bygga nytt och tack vare släktingar och eget sparande kan vi köpa tomt och lite till kontant. Vi behöver bara ta lån på 1,6 men egentligen skulle det ju gå på en bit över 2,4 miljoner.

Nu undrar vi: Om 3-4 år vad tror ni att månadskostnaden är på ett sådant huslån då? Vi tänker inte amortera eftersom vi lägger så mycket kontant.... Jag menar med räntor + drift + allt annat som tillkommer som ni kan bättre än jag;) och gärna får dela med er av. Huset ska bli ett 1,5 plan på 180 kvm med frånluftsvärmepump + kamin.

Snälla kom med synpunkter...vad tor ni om räntor, bör vi amortera trots stor kontantinsats o.s.v?

Tack alla!!
 
Du äger ju i alla fall en tredjedel av kåken, och därmed är det kanske inte nödvändigt att amortera om man har bättre ställen att stoppa pengarna.

Om vi antar att bolåneräntorna fortsätter uppåt lite mer än vad riksbanken beräknar, så kan skall du räkna med bolåneräntor uppemot 7% för att vara på den säkra sidan. Det är 6.500kr/mån efter ränteavdrag. Lägg på 3-4.000kr för drift, och du hamnar runt 10.000kr/månad. För varje tusenlapp du amorterar sjunker din månadskostnad med 4kr efter skatteavdrag.

Å andra sidan är det bättre att amortera ned lånen hellre än att ha en massa pengar på lågräntekonton, för där ger de ingen avkastning heller. Behöver man renovera efter 15 år så kan man alltid låna upp en del av pengarna igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.