Hej.
Vi skrev på ett köpekontrakt för Fiskarheden för två år sen. Det fanns inger tvång att bygga med dem mer än att vi inom två år inte får anlita något annat företag att bygga med. Vår avsikt var verkligen att bygga med då vi fick avslag på vårt förhandsbesked trots flera överklaganden så gick det inte. Vår dröm gick i kras. Vi fick under tiden hjälp med några smågrejer i ritningen av FHs arkitekt som att spegelvända huset och flytta några väggar samt göra det några kvm större. Detta skulle ingå i bygget. Nu när kontraktet löper ut och vi inte får bygga menar FH att vi ska betala en avgift på 22 000 kr till arkitekten eftersom vi inte kommer bygga. Vid ett bygge hade vi inte behövt betala något för det alls. Jag har gått igenom kontraktet som vi skrev på men kan inte hitta någon info om detta. Någon som vet vad som gäller och om husföretager kan göra så?
 
  • Gilla
McHolm
  • Laddar…
H
Låter rätt av FH. Dom har gjort er en tjänst.
Men fråga FH vart i kontraktet som det står något om kostnad för arkitekt vid avbrytigt kontrakt av köparen.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
Står det inget i avtalet om det vid frånträde har de nog svårt att kräva er på ersättning. Det ska antingen vara klarlagt i kontraktet eller innan diskussionerna börjar tydliggöras att ni köper en annan tjänst än det ni redan avtalat om.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Låter troligt att ni har ett avtal som täcker denna typ av kostnad för dem om ni häver köpet. Men som andra skrivit måste det stå i avtalet, så det går inte att närmare kommentera utan att se det.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Claes Sörmland
T tjovve18 skrev:
Jag har gått igenom kontraktet som vi skrev på men kan inte hitta någon info om detta. Någon som vet vad som gäller och om husföretager kan göra så?
Den intressanta delen av kontraktet lär väl beröra vad ni har avtalat i händelse av att ni inte får förhandsbesked och hur kostnader för olika tjänster då regleras.
 
Står det inte i kontraktet kan ni vara lugna. Något förvånande om det inte står med visserligen, Fiskarheden säljer många byggen varje år och har garanterat haft liknande situationer tidigare.
 
H H-Thomasson skrev:
Låter rätt av FH. Dom har gjort er en tjänst.
Men fråga FH vart i kontraktet som det står något om kostnad för arkitekt vid avbrytigt kontrakt av köparen.
Att ett husföretag säljer tomter som det inte går att få bygglov på verkar mer som en otjänst och inte seriöst, har de inga klausuler om återgång av köpet?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.