ang nockvind/sidovingar: på underlagstaket av råspont så förekommer en mikrobiell påväxt på stora delar av råspontet. MÅSTE man byta underlagstaket och vad kostar sånt?
EN AVVIKANDE LUKT(typ kattpiss)noteras vid uppgång till övre pla. Kan det ha med fukten och göra?
ELLER våtrummet och göra ?det står så här: tätsiktets anslutning till golvbrunn är felaktigt utfört då tätskiktet inte går ner ordentligt i golvbrunn då vatten blir kvarstående i lågpunkt före golvbrunnen.
 
Vems är besiktningsprotokollet?
Är det säljaren som utfört besiktningen? Betrakta detta som ett reklamblad

Visserligen anger protokollet tydligen vissa fel, men lita aldrig på säljarens besiktning eller en mäklares utfästelser.

Anlita en egen besiktningsman.
 
  • Gilla
hempularen
  • Laddar…
OM vi börjar med golvbrunnen. Så som det är beskrivet, att tätskiktet inte går ned ordentligt i brunnen. Så är det ett väldigt allvarligt fel. Och oftast dyrt att åtgärda (typ 100 000).

Mikrobiell påväxt på råspont, är väldigt vanligt, och om det inte är väldigt extremt så är själva påväxten inget stort problem. MEN man måste åtgärda orsaken, för det blir ett problem om det får fortsätta.

Och då måste man bedöma om det beror på läckor i taket, eller om det beror på fukt innifrån. Det är väldigt vanligt att fuktig luft läcker upp från rummen under, kyls av mot råsponten, vatten kondenserar, och vi har problem.

Grundorsaken är då att det saknas diffusionstät plast i taket under vinden. Väldigt vanligt fel. Detta har sedan förvärrats av att man har dålig ventilation på vinden, att man slutar elda i oljepannan, så att skorstensstocken inte längre värmer upp vinden, att man tilläggsisolerat på vinden, så att det blir kallare på vinden när mindre värme läcker upp. Och det finns säkert fler skäl.

Den enklaste åtgärden kan vara att öka ventilationen på vinden, ofta räcker det. Det kan också finnas stora lufläckage upp till vinden, ex. dåligt tätad vindslucka.

Men det är lite av en vetenskap att få rätt balans mellan ventilation och läckage från våningen under.
 
tack:)
 
Vad tror ni att kattpiss lukten kommer ifrån??avloppet??
 
Kattpiss lukten kan nog vara ungefär vad som helst. Det mest uppenbara är givetvis att det faktiskt funnits en katt där som inte varit rumsren. Sådan lukt kan vara väldigt svår att bli av med.

Avlopp har en lite speciell lukt, som jag inte skulle klassa som kattpisslukt. Däremot så tror jag att vissa fall av röta kan lukta lite så.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.