Är på gång att köpa ett hus byggt i slutet på 1910-talet där det inte gjorts så mycket sedan 50-talet förutom lite underhåll, målning osv. Huset ligger inte ute hos mäklare utan säljs privat. Det har inte gjorts någon överlåtelsebesiktning och vi räknar med att det mesta behöver renoveras så snart som möjligt. Har haft med bekanta som är hantverkare och jobbar med skador på byggnader att titta på huset. Är det ändå värt att beställa en egen besiktning eller besiktning så det inte finns skadedjur osv innan köp? Eller bara utgå från att allt ska göras? Det gäller väl ändå inga dolda fel eller liknande på så gamla hus? Tack på förhand!
 
Skippa besiktningen. Det enda den kommer att komma fram till är att saker är gamla och kräver en fördjupad undersökning... Dina bekanta som jobbar i byggsvängen har mer att tillföra.
 
  • Gilla
Kurtivan och 3 till
  • Laddar…
C
Vi gjorde en anpassad besiktning där besiktningsmannen fokuserade på det som är relevant.
Det är ju som du skriver meningslöst att titta på alla saker som man vet är kass.

Även ett gammalt renoveringsobjekt kan ju innehålla kostsamma och svårupptäckta skador som man inte hade räknat med. Just eftersom det är svårt att hävda dolt fel i ett gammalt hus så vill man ju vara extra noga med att försöka hitta dem vid besiktning.

Vi missade trots besiktning t.ex. ett antal osynliga rötskador (putsat timmerhus), bl.a. fick en hel yttervägg byggas upp från grunden. En annan sak kan vara t.ex. hussvamp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.