Vi köpte hus i augusti och hade besiktningsman vid huset vid juni. Där står det inget om husets värmesystem. Nu har vi haft eländes elände med våran pelletsbrännare som är tillsammans med en wiessman oljepanna(absolut ingen bra kombination) vi kommer att behövA byta tank eller inskaffa ett nytt värmesystem. Bör inte besiktningsmannen ha poängterat detta? Någon som vet våra rättigheter?
 
Vad är det som strular och vad är det för tank du pratar om att behöva byta?
 
Vi har en wiessman. Vi vet nu att wiessman oljepanna absolut inte funkar tillsammans med en pelletsbrännare. Tre tändelrmentet har rykt på 3mån, det ryker in emellanåt och skadlig rök sipprar ut. Matningen kommer aldrig över 30%, pannan slås av ibland efter väldigt kort tid etc.....
 
Finns en uppsjö av begagnade pannor på Blocket om ni vill fortsätta elda med pellets.
 
Installationer ingår inte i en normal överlåtelsebesiktning. Det poängterade vår besiktningsman noga, dvs elinstallation, vvs, maskiner, värmesystem och rökkanaler.

Har säljaren haft vetskap om problemet och underlåtit att upplysa er kan ni eventuellt ha något att komma med där.
 
Varför är en Weissman panna och pelletsbrännare ingen bra kombination? Hur har du fått reda på detta? Syntes det vilken typ av panna det var i huset innan ni köpte det? Visste ni att det var en pelletsbrännare installerad?
 
Det är en hör trång panna för pelletsbrännare. Vi visste att det var pelletsuppvärmnong i huset inget mera än så. rörmokaren som varit hemma hos påpekade att de förra ägarna haft mycket problem med denna. Det kunde han se. Vilket inte säljarna sa något om. Vart vänder mam sig till frågor angående detta?
 
vänd dej till viessman angående frågan vilken pelletsbrännare kan fungera bra i din panna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.