Hej har en fråga.
Vi har haft några strömavbrott. Säkringen har ej gått men bergvärmepumpen har helt lagt av. Vad kan det bero på?
Mvh jon
 
Omöjligt att säga. Elektronik är känslig för de strömrusningar som kan uppstå är spänningen kommer tillbaka (och kan även förstöras av spänningstoppar från annan utrustning när strömmen kommer tillbaka). Så det är ett stalltips.

Annars så har du kollat även huvudsäkringar/mätarsäkringar/matarsäkringar och jordfelsbrytare? (Om sådana finns och det inte skulle märkas på annat sätt om de gått).
 
Vilken typ av säkringar har du? Är det smältsäkringar kan dom ha gått utan att "pluppen" har ramlat ur.
 
  • Gilla
lars_stefan_axelsson
  • Laddar…
Kanske korkad fråga, men har du kollat vp:s egna säkringar, dvs. de som sitter i pumpen inte i elskåpet?
 
Ingen jfb. C kategeriskt säkring. Motorskyddsbrytate i funktion. Och egna säkringar. Kretskortet verkar vara sönder. Luktar ej bränt. Men går det på försäkringen eller garanti ifall det skulle vara kretskortet och orsak. Strömavbrott 5 gånger på en helg.
 
Påpeka det till nätägaren. Ex Vattenfall, Eon eller Fortum
 
Det finns garanterat en nätdel till styrelektroniken. Finns spänning på primär- och sekundärsida? Borde finnas minst ett par likspänningar efter iallafall. Har den stått avstängd längre tid utan någon skillnad? Var det senaste avbrottet längre än de andra så elektroniken hunnit svalna lite mer än innan? Här spånas det.....
Är elektroniken helt död så skulle jag iallafall kolla så det finns spänningar på nätaggregatet till att börja med, både primär- och sekundärsida som sagt.
 
Ok ska kolla. Ju elavbrott har varit i 2 timmars sträck
 
Har värmepumpen lagt av totalt? Eller har du ex. en display där det skulle kunna gå att få fram felkoder?

Jag har varit med om att nätägaren bytte fasföljd i samband med ett elavbrott vid vårt fritidshus i Jämtlnad. Värmepumpen där har vi fjärrövervakning på, så det kom ett sms om fel fasföljd. De var rätt snabba på att byta tillbaka.

Det kan ju ev. också vara så att du inte fått tillbaka alla faser om det hänt något i nätet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.