Hej!
Är på gång och ska börja bygga hus och tänkte se om det är någon som kan ge förslag på vilket märke på bergvärme man ska välja,gärna med motivering till det =).Huset kommer bli på 200 m2 ca och garaget blir 160 m2 på 2 plan(80m2 per plan).kommer ha golvvärme på neder plan och radiatorer på över våning.Behöver jag komplettera med annan värmekälla?
tack på förhand/sebastian
 
Mitt tips till dig är att inte välja märke utan istället välja en leverantör/installatör du har förtroende för. Det är inte så stor skillnad mellan de stora hästarna, Termia, IVT, Nibe och kanske CTC.

Bergvärmen kan givetvis dimensioneras så att du har full energi och effekttäckning och klarar dig utan annan värmekälla.
 
Redigerat:
Säger som MathiasS, välj den leverantör som känns bäst och som verkar kunna uppfylla dina önskemål, samtidigt som denne är lyhörd.
Har du tid, ork och möjlighet så kolla gärna med fler från samma 'märke' - för en bra spread.
 
I år är det 10 år sedan vi konverterade vårat gamla hus från direktverkande el, till vattenburet system med golvvärme och en bergvärmepump och vi är mycket nöjda med vårat val av leverntörer för vårat värmesystem. Vi valde en IVT bergvärmepump (C7), och golvvärmeslingor från Thermotech.

Nu hinner det ju hända en del på 10 år, men vi har under åren haft viss kontakt med både värmepumpsleveranören och golvvärmeleveranör och vi har alltid varit nöjda med service vi fått från dem.

Mer om vårat värmesystem (bilder och flödesschema) går att läsa i inlägget http://smalltownstyle.blogg.se/2011/march/del-3-allmann-information.html.

/Sara

med hus&hem bloggen
Small Town Style
http://smalltownstyle.blogg.se
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.