Vårt nyinköpta hus är kopplat till stadsgas vilket försvinner i sommar där vi bor, och efter noggrannt övervägande så är det bergvärme vi kommer investera i. Vi har haft besök av tre leverantörer, som också skickat oss offerter, på fyra olika märken (en av besökarna gav oss offert på två olika). Priserna är ungefär på samma nivå, så denna fråga är INTE i första hand om pris, utan mer om vad vi ska tänka på i formen av prestanda, kvalitet, pålitlighet osv.
De olika är IVT (Greenline HE E9, m fristående vvberedare, 300 liter), Thermia (Diplomat Optimim G2 9, inbyggd vvberedare 180 liter), NIBE (F1245 (nbyggd vvberedare 180 l, inbyggd 4-stegskassett på 9kW) eller en CTC (EcoHeat, kan ej hitta hur mycket den inbyggda v.v.beredaren rymmer, men det ingår en extern som ger 90 liter extra)).

Vi kommer lägga golvvärme i hela källaren samt i badrummen. Vi är en normal familj, små barn, med normal/hög vattenförbrukning. Vi har gärna lite lägre temperatur inomhus, runt 19/20 grader, vi kommer ej heller ha igång golvvärmen under sommarhalvåret (möjligen i badrummen) - är det en bra eller dålig idé?

Hjälp oss - vad ska vi tänka på? Finns där några "sanningar" om något av märkena vad gäller förbrukning, hållbarhet, tystgående, knäppningar i element, problem med att få upp värmen snabbt/långsamt, likadant med varmvattnet....
Hur bra är service vid problem, vad brukar bli problem och har någon något att berätta vad gäller deras försäkringar/hjälpen man fått vid eventuella problem?

Eller är det så enkelt som att alla håller en (förhoppningsvis) jämn och hög kvalitet, så det mer handlar om att välja den vi fick mest förtroende för? Nu var alla tre mycket bra så det blir svårt att välja av den anledningen:)

Något vi kan tänka på vad gäller "förhandlingar", dvs någon extra försäkring man kan deala in eller så?

Det som betyder mest för oss är 1)så låg förbrukning som möjligt 2) så tyst som möjligt 3) Så "pålitlig" som möjligt, dvs inget krångel med fel temperatur, eller en svindyr elpatron som slår på i tid och otid...

Alla tips emottages tacksamt!! Vänligen /A+B
 
Hej - har flyttat/kopierat denna text till tråden om värmepumpar istället / A+B
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.