Hej

Hur lång tid skulle ni tro att det tar att lägga om ett plåttak på ca 70 kvm?

Plåt var lagt direkt på tak utan läkt. Skruva bort den, lägga papp + läkt+ny plåt vindskivor skruvas på de befintliga för att höja sidorna lite och skruva fast sidoplåten samt byta en st vindskiva och hängränna och plåta skorstensfoten (ca 2dm upp .. ej hela skortstenen alltså)

Har haft firma här och har skrivit upp all tid när de kommit och gått men byggledare..som ej var på plats.. säger att det är omöjligt att lägga om tak på den tiden jag har skrivit upp och de har debitera för det dubbla. (ovanligt ;D )

Kan säga att den gamla plåten .. som var skruvad..åkte ner och papp och läkt upp på halva taket var gjort på ca 2 timmar (strax under ) av 3 st.

Är det någon som har gjort liknande själv och vet hur lång tid det tog?

Mvh
Carina
 
Redigerat:
Justja.. taket är näst intill platt så ingen byggnadsställning eller liknande är med i tiden då.
 
Antar att friman kör dit allt material kört bort gammal sen vindskivor plåt och skorstenens nederbeslag har dom gjort i verkstan. Vilket du inte kan veta vilken tid det tog sen säger du heller inte vilken typ av tak det är som dom lagt.
 
Dom körde dit material men inte bort med de gamla. Beslaget gjordes direkt på plats. Det är plåttak. TP18. Vindskivsplåten beställdes i mått och kördes hit från annan firma.
 
Är ca 100 timmar rimlig tid?
En granne la om sitt själv fast bytte ut alla vindskivor och hängrännor på lite under 40 timmar .
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.