Hej,
kan man bara utan vidare "översätta" värmekabelns värmeeffekt till förbrukande "eleffekt"?

Dvs, om jag har 20 kvm trappa i sten/betong utomhus, och har en rekommenderad värmeeffekt på 300W/m2 för snösmältning, så skulle då totala effekten då bli 20 x 300 = 6 kW. Och att detta sedan då skulle generera strömmen 10,8 A (trefas) Är detta rimligt? Eller bör man ta hänsyn till att termostaten slår av/på, dvs med ngn slag sammanlagring? 0,5?



//WSP
 
Kommer kabeln att gå förjämnan på vintern när du har den påslagen
så räkna med fullt ös
mvh tille
 
När det gäller den momentana strömförbrukningen, som säkringen skall hantera. Då måste du räkna med den drar full effekt.

När det gäller den ekonomiska delen av detta, dvs hur många kwh som kommer att konsumeras så bör du kunna räkna med att den inte går riktigt hela tiden. Det beror givetvis på var termostaten känner temperaturen, och vilken temp. den är inställd på.

Kalla dagar så kan den nog ligga på hela tiden.
 
Värmekabel utomhus brukar man ej styra via vanlig "golvgivare".

Antingen sätter man en sensor i marken som känner av om det är snö/is på den. Eller så sätter man en speciell utomhusgivare som slår på värmeslingan mellan två temperaturer. Tex om det är mellan +5° och -10° (Det är ingen vits att köra värmekabeln om det är för kallt, då klarar den ändå inte av att smälta någon snö)
 
Eller självreglerande kabel?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.