Husrekondare
Bensaltensid är starkt ifrågasatt precis som borsyra var innan, produkterna som får säljas på Europeiska marknaden blir svagare i koncentrationen år för år, och jag ser på grannens hus att det kom tillbaka mossa - ser tydlig påväxt efter 5 år.

Det finns så många olika farligheter med kvartära amoniföreningar och vad dom ställer till med i form av att det utvecklas superbakterier och virus som blir resistent mot syntetiska kemikalier.

Det finns några ämnen som virus och bakterier aldrig kan skydda sig mot och det är väteperoxid (H2O2) en väldigt enkel syra som fungerar omedelbart och ger ingen annan långtidseffekt än att ytan är helt desinfekterad, vilket innebär att ytan är renare än den var när den kom från fabriken - vilket gör att det inte blir påväxt på ytan under längre tid än när den var ny.

Nu är det så att vi har tagit fram en pelargonsyra (nonansyra) som är ett naturligt ämne och en enkel kemisk förening som ändå måste spädas ut mycket innan försäljning - den är mycket effektiv på ogräs (örter) och skadar inte bi eller jordlevande djur. Den har en så fantastisk egenskap att den bryter ner cellväggarna på gröna växtdelar så växten torkar ut och därmed kan man spruta den på en buske utan att den dör, bara tappar bladen.

Mossa är grön............... ska vi utveckla en variant som kan ersätta Grönfri ?

Vi har redan testat det på ett mossigt tak och den var klockren - frågan är om någon kommer att vara beredd att betala vad den kommer att kosta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.