Jag har svårt att bestämma mig för hur jag ska lösa belysningsfrågan i mitt nya kök (jag vet, borde ha löst detta tidigare). Enda ljuset får jag för tillfället från spisfläkten... Bifogar en bild och hoppas på många kreativa förslag.
 
  • IMG_0266.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tycker att det skulle kunna funka med en takhängd eller möjligtvis vägghängd lampa över diskhon.
 
Håller med, en nerpendlad taklampa hade nog blivit snyggt. Och det finns även snygga och diskreta väggplacerade armaturer. Sen kanske någon spotlight bredvid den befintliga belysningen, och kanske en under hyllorna där du har vattenkokaren.

Här är några länkar på föslag
http://www.elbutik.se/product.html?product_id=350089&category_id=15030&search_page=
http://www.elbutik.se/product.html?product_id=239376&category_id=1456&search_page=
http://www.elbutik.se/product.html?product_id=135946&search_page=
 
Redigerat:
Jag börjar i den här änden: Var i köket i närheten av där du vill ha belysning har du i dagsläget el i form av uttag/kopplingsdosor?
 
Tack för svaren och tipsen! Min tanke är att ha spots under skåpen (1 under varje, räcker det?) och hänga/fästa något i taket til vänster. Har dock inte hittat något som är snyggt nog.

Problemet är att jag är en total el-nolla, jag har inte en aning om hur man kan koppla lampor och watt-tal osv. Jag hade givetvis inte tänkt göra jobbet själv, men det kan ju vara bra att veta om det man köpt verkligen funkar i praktiken. Eluttag finns längst till höger under väggskåpet samt till vänster under nedersta hyllan. Jag antar att man inte kan koppla eventuell takhängd lampa och spots till samma strömbrytare, eller? Och vill man det? Så många frågor, så få svar...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.