Tjenare...

Har precis byggt nytt och har fastnat för det här med blysning.
Man kan göra så otroligt mycket när det gäller fin belysning, och det peronligfierar verkligen hemmet.

Finns det någon där ute som har tips på snygga belysningar, jag har speciellt fastnat för just LED.
Vad gillar ni?

Kom gärna med bilder...


Mvh
Jimmy
 
Jag håller på att bygga också, och precis som du så fastnade jag för LED. Min elektriker avrådde mig för att LED-ljus inte lyste speciellt bra. Men jag hittade en lokal leverantör som hade tagit in den senaste tekniken. Han kom och visade upp lamporna och det slutade med att vi ska ha LED i badrummet, trappan och i ryggåstaket. När elektrikern fick se sakernas ljusstyrka så ändrade han sig och ville ha leverantörens uppgifter.

Kolla hemsidan (tyvärr är bilderna väldigt dåliga där)
Molectric Webshop | led | lysdioder | leds | mcd| powerchip | lambertian | luxeon
 
Kul att du tar upp LED. Just nu gör jag en del ändringar på belysningen i lägenheten och har rätt mycket LED-lampor nu. Jag har en LED-panel bakom en skänk som kastar ljus på väggen bakom TVn (som står på skänken). Jag har en mindre ektunna med en LED-armatur i botten som lyser uppåt. Jag har en LED-spott i fönstret som belyser växterna. Och lite annat.

LED skapar ett kallt och lite spöklikt ljus. Och det är rätt klent. En LED-lampa för vanlig E14-sockel kostar 99 kr på K-rauta, drar mindre än en watt men ger förmodligen max 5-10 w ljus. Dock ger LED-ljus och vanligt glödljus, eller möjligtvis stearinljus, en snygg kontrast. Halogenljus däremot tenderar att dränka ut LED-ljus.

Ska du börja med LED-ljus så föreslår jag ovan nämnda E14-lampor. De är enkla att använda i befintliga armaturer. IKEA har också LED-lampor i lite olika utföranden. Och tänk effektbelysning, inte allmänbelysning.
 
Nja, de LED-spottar som vi tänker använda i badrummet går utmärkt till allmänbelysning. Som jag sa så var elektrikern negativt inställd men när han fick se ljuset i rummet så blev han eld och lågor. Hans kommentar var "ja, ska du inte operera så kommer ljuset att räcka och bli över". Han tog direkt kontakt med firman jag hade kontakt med och ville ha prover.

Vi har även planerat för att använda LED för att lysa upp innertaket (ryggås), lamporna är utprovade och kommer att räcka och bli över.

Nästa steg blir att hitta en snygg lösning för altanen med LED......
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.