Hej!

Vi har ett vitrinskåp hemma där vi vill sätta in belysning. Jag såg dessa LED-lampor på Biltemas hemsida.
Min fråga är vad som sker om en av lamporna går sönder / tar slut. Kan man då byta ut själva lilla glödlampan som är inne i LED-lampan eller måste man byta ut hela LED-lampan?

Det var nämligen någon som sa till mig att man inte kan byta ut själva glödlampan i LED-lampor utan att man måste köpa en helt ny LED-lampa, alltså hela armaturen. Stämmer det? Det verkar ju jättebökigt om man varje gång måste skruva bort hela armaturen i vitrinskåpet och sätta dit en ny... Kan man annars sätta in vanliga hallogenlampor i vitrinskåp eller blir det för varmt?

Tack på förhand!
Mvh Jossan

http://www.biltema.se/sv/Bygg/Belysning-och-lampor/LED/LED-puckar-3-st-46245/
 
  • 46-245_l.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är inte glödlampor i LED-armaturer. Det är lysdioder som är fastlödda och de har mycket lång livslängd. Skulle tro att de håller längre än själva drivdonet.

Jag tycker du skall köra med led. Har själv satt LED-strippar (remsor) i vitrinskåp och det blev väldigt bra. Det finns på metervara som man kan klippa till och fästa på hyllans underkant.
 
Här är ett exempel på hur det kan se ut med LED-strip i ett vitrinskåp.

Sedan så om jag får ge en kommentar så blir det aldrig riktigt snyggt med spottar med 2 meter kabel, färdiga kontakter och ett drivdon alt. transformator med sladdställ (stickkontakt). Det blir massa överflödig kabel som inte går att gömma någonstans och det behövs ett uttag att koppla in det hela i. När det är tänkt som bänkbelysning under överskåp så brukar det inte allt för sällan vara ett vanligt bänkuttag som används till belysningen. Ser för j*kligt ut. :thumbdown:

//Patrik
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.