Jag funderar på hur jag ska lösa belysningen i min källare. Mitt genom källaren gå en sex meter lång vinklad gång som bara har ett fönster vilket siter under en altan. Det är alltså långt, mörkt och smalt. Det är dessutom lågt i tak så jag vill inte ha något som hänger ner.

Mörk källargång med lågt tak, vägglampor, foton på väggarna och arbetsyta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


I dagsläget sitter det tre fula lampor på väggarna. Väggarna är täckta av fotografier. Det ska upp ett nytt enheltligt undertak så det finns alla möjligheter att dra om el och sätta nya lampor.

Jag har funderat på spottar eller en längstgående ledlist men tycker inte att det passar så bra i ett 30tals hus.

Kom med förslag på hur vi ska få till det!
 
Downlights med bred spridningsvinkel känns mest optimalt med tanke på takhöjden. Ang. lämplighet i 30-tals hus verkar ni ha lite andra delar som inte heller är så tidstypiska.
 
F falkn skrev:
Downlights med bred spridningsvinkel känns mest optimalt med tanke på takhöjden. Ang. lämplighet i 30-tals hus verkar ni ha lite andra delar som inte heller är så tidstypiska.
Det är ungefär vad jag kommit fram till också, viktigt att spridningsvinkeln verkligen är stor så att det inte blir mörkt mellan lamporna. Det borde gå att hitta en lampa som både sprider brett och sitter lite djupare i armaturen så att den inte bländar. Är det någon som har tips på bra downloghts eller bra ställe att kolla på downlights?

Angående stilenligheten så är det bruna taket i framkanten av bilden orginal. Det kommer inte bli kvar!
Ett alternativ till downlifgts skulle kunna vara att sätta opalglober i porslinssockel över skåpen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.