Vi skulle vilja belysa vår pelare underifrån och uppåt med någon lämplig LED belysning.

Bifogar bild så ni förstår vad jag vill ha . Vi kommer bygga en ram runt pelarna som är ca 12cm hög och fylla ramen med sten. Tanken är att placera belyningen i denna ram.

Det hade nog gått med trädbelysning men jag tror att de lamporna är förstarka.

Har ni några bättre förslag?

pelare.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Trädbelysning med svagare lampa....
 
Tror ni 1w räcker?
 
Går inte att säga utan att prova, är det helt öppet runt huset, är det skog etc. Köp några lampor på öppetköp å ut å koppla upp.
 
Du ska nog provbelysa med olika sorters lampor innan du bestämmer dig. Ett alternativ är väl att sänka ner spottar i golvet hela vägen. Testa dig fram vilket som blir snyggast. Så har vi gjort med vår utebelysning. Köpte hem några lampor och lämnade tillbaka de som inte blev bra. Det är jättesvårt att säga hur det kommer att se ut utan att testa irl.
 
1W Led är nog fullt tillräckligt. Beror på vad man vill uppnå. 1-3W är nog Max vad jag hade valt att montera iaf. Några decklights alt några downlight/spottar i "underslaget" kan vara trevligt annars.

Jag tycker själv att en svagare enbart ledbelysning är det man ska sträva efter än något som verkligen lyser upp allting. Många fläskar på enligt mig lite för mycket så att hälften hade varit snyggare. Det behöver inte vara fullt dagsljus kl 11 på kvällen.

Har haft kunder som fått välja prylar självoch haft någon provmonterad över en kväll så de kan bestämma sig för sort och ljusstyrka och färgton. När de valt en så ska de plötsligt ha mer ljus än vad man först ha kommit överrens om. Sen när jobbet är gjort ringer de 3-4 dar senare och tycker att det är för ljust.

Annars lämplig trädbelysning med GU10 infattning 230V och sen byta lampa efter val av behov av styrka.

Det går givetvis att dimmra de flesta led med rätt trafo mm. Kontakta en Elektriker så fixar de det.
 
Redigerat:
3watt Led. Ca 30-45 graders spridning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.