Hejsan,

Vi håller på isolera om våran inredda vind med tjockare isolering och en korrekt fungerande ångbroms. Tidigare ägare inredde vinden i början av 70 talet med en felaktigt monterad ångspärr, de var stora glipor här och där i den. Vilket lett till läckage och påväxt i vinden.

I mitten av vinden finns den gamla murstocken, som ej avänds längre då oljepannan byttes i slutet av 90 talet.

Vi kommer montera ångbroms och reglar rätt emot murstocken så att det blir tätt uppåt kallvinden.

Vi ska inte använda skorstenen till kamin, och skulle vi bestämma oss för de ändå. Så kommer vi isf montera in ett helmantlat rör i den eller någonannanstans i huset. Detta pga av att de finns mkt bränbart material runt om hela murstocken på vinden och första våning (bärande balkar, väggar, kök m.m.). Och åtgärda det är något som vi varken har tid/möjlighet/pengar till nu. Så att lägga till lite mer är försumbart i situationen som är nu.

Med det i åtanke så kommer nu min fundering. Om vi behöver isolera runt om skorstenen och isf med hur mkt?

Vi ser och har noterat att det tidigare vintrar har kondenserat emot skorstenen. Så känns som vi borde gör något, annars har vi en kondenspunkt i mitten av rummet.

Tack för era svar!
 
  • Gammal murstock med synliga fuktfläckar och kondensringar i en oinredd vindsutrymme, omgärdad av byggmaterial och skräp på golvet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Isolering och reglar monterade på vinden runt en gammal murstock i ett pågående renoveringsprojekt. Verktyg och material ligger utspridda på golvet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.