Nya fönster på plats, nu behöver vi putsa runt dem. Huset är murat av Siporex/motsv, och vi har knottrig puts (som säkert heter något).

Hur putsar man bäst runt fönstren? Är det något speciellt man måste tänka på, eller är det bara att kleta upp putsen? Rekommenderad typ av puts? Kan man jobba i regn, solsken? Gör det något om putsen ligger dikt an mot fönsterkarmen (så har det varit tidigare)?

Tacksam för alla goda råd - måndag kl 07:00 hämtar vi skyliften ...
 
  • fönster 002.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • fönster 003.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det blir svårt för dig att få till samma struktur då den är sprutad. Det bästa vore nog om du putsade släta omfattningar och målade vita eller så.
Du använder vanligt putsbruk C, grunda kan du göra med B. Förvattna och jobba inte direkt i solsken. Mot fönstret skär du upp en rörelsefog.
Glöm inte täcka hela fönstret då det slabbar och kladdar en del.
 
Ah, tusen tack!
 
Om Biltema funnits på Gotland hade jag kanske provat! Nu står frugan på skyliften och putsar i skymingsljuset, det blev nån Webervariant av C-bruk som tydligen funkar helt ok. Vi får väl se om det håller hela vintern; det blir tjockare än rekommenderat (men frugan tyckte att det var så kul att åka skylift att hon säkert inte har nåt emot om vi måste hyra den nästa sommar igen).
 
Stefan N skrev:
Mot fönstret skär du upp en rörelsefog.
Hur gör man det? Finns det nån bild så att man kan försöka få det likadant?
 
Det gör man samtidigt som man putsar, man skrapar rent mot karmen så att inte putsen fastnar på fönstret och det blir sprickor. Sen tar man en utefog och dra i så det blir tätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.