Hej någon som kan hjälpa mig, hur jag ska koppla dessa två strömbrytare!Den första strömbrytaren ska vara en dimmer, där finns det tre kablar En brun och två vita se bild nr ett i dokumentet . Dimmern har ingångar 1, 2 och B. Har biforgat ritningen också.Strömbrytare nr 2 är ingen dimmer. Har försökt att koppla själv men får inte till det. Det finns fyra kablar där ströbrytare två ska sitta två vita och två svartaNu är det så att det sitter två strömbrytare på båda ingen dimmer Strömbrytaren nr 1 är den gamla som sitter sen tidigare. När den strömbrytaren är avstängd kan jag inte tända eller släcka från strömbrytare nr 2
Där jag har kopplat en vit kabel i nr 1 andra vita kabeln i nr 2 och de två svarta i Nr4 se även sista bilden.
När strömbrytaren nr 2 är av så kan jag inte tända med strömbrytaren nr1
Bild nr 4 kommer separat fick inte plats i dokumentet.

mvh
Dimpo
 
Redigerat:
bild 4
 
  • bild 4.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ska ge det ett försök, men betänk att byte av vanlig strömbrytare till dimmer inte är något som en lekman får ge sig på. Du borde ringa en elektriker som gör detta åt dig, speciellt eftersom det verkar som du inte riktigt har koll på hur man gör. Nu när det är sagt så kanske vi kan lösa ditt problem. Troligtvis har du brun fas, mellantrådarna är vita, och tändtrådarna till lamporna är svarta. Men det kan också vara så att obruten fas är svart och tändtråd är brun. Det spelar egentligen ingen roll i detta läge. Är lite osäker på om din dimmer har trappfunktion, är inte helt självklart utifrån bilderna . Har du en beteckning på den, eller ännu hellre ett E-nummer?
 
God morgon Juffo,

Skall försöka var lite mer tydlig,
Dimmer vill jag ha där det finns två vita kablar och en brun så att det stod fel i den bifogade dokument.
om du tittar i dokumente skall dimmern på bild två ersätta strömbrytaren på bild ett.
Ritningen för strömbrytare är bild tre. Där röda sträcket är ingång nr 1, första från vänster 2 och sista ingången B. Bild nr 4 är från den andra strömbrytaren där det finns två vita kablar och två svarta. De vita är nu kopplade i ingång 1 och två de svarta kablarna går dåda till ingång 4. Ingång tre är tom.

mvh
/dimpo
 
Vilken färg det är på dina ledare hjälper oss inte mycket - du behöver ta reda på vilken funktion varje enskild ledare har.
Sedan behöver vi veta om det finns trappkopplingar iblandade här (kan inte öppna ditt worddokument - lägg upp bilder i stället), dvs hur kretsschemat ska se ut.
Du provar dig väl inte fram här?? Arbetsgången är att koppla rätt, kontrollera och därefter slå på strömmen.

Om dimmer bara har två ingångar så stöder den ingen trappfunktion oom du nu ville ha det (plint märkt "B" är en blindplint som inte har någon funktion i dimmern).
 
Jag tittade i word dokumentet, det sysn aldeles dör dåligt i det om inkopplingsinstruktionen. men det lilla jag så tyder på att detta inte är en "vanlig" dimmer, det ser ut som den stöder slavdimmning från fler brytare, ungefär som en "dosdimmer". I så fall måste det koppla om en del bland dina trådar son troligen i nuläget stödjer en traditionell trappkoppling.

Läg upp installations anvisningen.

Och som sagt laborera INTE! i bäsat fall kommer du att elda upp dimmern, i sämre fall så eldar du upp huset.

Koppla in dte så att du är tvärsäker på att det är rätt, du kan få hjälp av folk här på forumet, men lita inte på det som sägs, utan försök förstå själv varför det som sägs är rätt, klarar du inte dte så måste du anlita en elektriker. Skall man koppla med el så måste man veta att man gör rätt, och varför det är rätt.
 
Gabbar tack för att ni tog er tid det får bli en elektriker.

mvh
/Dimpo
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.