Nu är ju vi helt nya på det här med hus och frågan är nu om man behöver riva hela golvet för att lägga in golvvärme? Vi har krypgrund idag så är ju ingen betongplatta lagd. Vi har nu laminatgolv och under det ett plastgolv. Laminaten kommer försvinna för att lägga in nytt laminat. MEN i hallen ska vi lägga in klinkers och där vill vi ha golvvärme. Sitter ett element där nu på ett väldigt dumt ställe så det ska väck. Men frågan är då.

Måste man riva upp hela golvet för att kunna lägga in golvvärme eller kan det läggas på det befintliga plastgolvet?
och ska man ha vattenburet eller elslinga eller finns det andra alternativ?
Vi har vattenburen el som uppvärmning och en luftvärmepump. Så hur gör vi detta lättast?
 
D
Varför skulle du vilja behålla plastmattan? Det lättaste är väl att riva bort laminat och plastmatta. Se vad som ligger under. Om det är golvbrädor eller spånplattor så kan du skruva golvgips på det och sedan lägga elgolvvärme och klinker ovanpå.

Vill man vara lite mer ambitiös så lägger man vattenburen golvvärme istället för elvärmen.
 
ja så kan man så klart göra. som sagt vi är helt nya på det här. att ta bort plastmattan är nog kanske inte så svårt. men måste man ta upp även golvet under detta? eller är det då okej att lägga på det?
Vi har ju vattenburet redan nu med uppvärmningen. Men det kanske gör varken till eller från i den biten? För det känns som vattenburet kanske är bäst? Finns det någon riktlinje för vad det kan tänkas kosta per kvm? Det är bara en liten hall detta ska göras i. Och klinker tänkte vi nog lägga själva.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.