Vi är nu klara med vårat hus. Byggkreditivet med ränta på 1,95% (prutade från 2,5%)ska omvandlas till vanligt lån. Huset har kostat oss ca 3,4 mille att bygga och vi har av den summan betalat 580000 kronor själva. Altså ett lån på ca 2,8 mille.
Mäklare gjorde en förhandsvärdering innan huset byggdes, den va på 3-3,2 mille. Samma mäklare kommer ut på tisdag och gör en ny värdering nu när huset är uppe. Tror värdet kommer öka med tanke på hus som är speciellt.

Vad kan vi kräva för ränta. Hur kommer topplånet att se ut? Jag är inte så insatt i detta och behöver därför er hjälp. Hur mycket i bottenlån och hur mycket i topp. Ränta på dessa två? Vi har danske bank (gamla östgöta enskilda bank). Har varit kund hos dem i 10 år.
Tacksam för alla råd och förslag.
 
Får ni huset värderat till prodkostnad så hamnar ni på en belåning på ca 82% Det borde ganska många banker kunna ger er helt i bottenlån så ni behöver nog inte oroa sig så mycket vad det gäller topplån. Vad ni kan få för ränta på bottenlånet går inte att sia om det är väldigt många faktorer som avgör detta.
 
När banken ger rabatt utgår de från deras totala intjäning på dig som kund. Dvs har du sparkonto, fond- och aktiedepå, kreditkort etc så är chansen god att du kan få en rabatt. Oftast är dock är de prutade rabatterna tidsbegränsade så ta även med tiden i dina beräkningar.

Hör dig för med de andra banker vad de kan erbjuda. Säg även att du är beredd att flytta över allt - kanske först då du kan jämföra dem mot varandra. Om du är egen företagare - kanske du kan använda samma bank som företaget använder då det kand finnas synergieffekter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.